Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özdemir'den artçılarla ilgili açıklama…

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir, Olay Türk TV'de deprem konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Artçı sarsıntıların da devam edeceğine dikkat çeken Özdemir, 'Artçılar 2-3 yıl devam eder. Günde en sakin dönemde 20-30 artçı devalı olur ama fark etmeyiz. İlk bir hafta 4-5 şiddetinde artçılar olur. Depremin büyüklüğünden dolayı artçıların olması normal. Bu yaşanan artçılara da doğrusu ben dahil herkes alışamadı' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özdemir'den artçılarla ilgili açıklama…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir, Olay Türk TV’de deprem konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Özdemir, “Öncelikle tüm ülkemize geçmişi olsun. Bu deprem çok büyük bir alanı kapsıyor. 10 şehrimizi ve büyük kayıplara yol açtı” diye konuştu. 
TEK PARÇA DA KIRILMASI NEDENİYLE DÜNYA TARİHİNDE NADİR BİR DEPREM
“Olması beklenen bir depremdi. Teknikçileri için olmasını beklediğimiz faylarda yaşanan bir deprem” diyen Özdemir, ancak tek parça da kırılması nedeniyle dünya tarihinde bu kadar büyük bir çapta nadir bir deprem olduğunu söyledi. 
BİR PARÇA VAR, KIRILMAYAN. BEKLEDİĞİMİZ O FAYIN KIRILMASI!
İlk depremin ardından ikinci depremin başka bir fayda ortaya çıktığına dikkat çeken Özdemir, “İkinci depremde fay daha başka bir fay. Doğu Anadolu fayına bağlı fayın üst tarafında kopan bir kısım. Burada 3 kol var. Ecemiş fayı, Kahramanmaraş’tan Bingöl’e giden fay. Bir de Doğu Anadolu fayı var. Bu Doğu Anadolu fayı kırıldı. Kahramanmaraş’tan Bingöl’e giden bir fay var. Bu Doğu Anadolu fayı kırıldı, Kahramanmaraş, Malatya fayı kırıldı. Malatya’dan, Bingöl’e giden bir parça var, kırılmayan. Beklediğimiz o fayın kırılması” diye konuştu.  
ARTÇILAR DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE DEVAM EDER
Artçı sarsıntıların da devam edeceğine dikkat çeken Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir,  “Artçılar 2-3 yıl devam eder. Günde en sakin dönemde 20-30 artçı devalı olur ama fark etmeyiz. İlk bir hafta 4-5 şiddetinde artçılar olur. Depremin büyüklüğünden dolayı artçıların olması normal. Bu yaşanan artçılara da doğrusu ben dahil herkes alışamadı” dedi. 
Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özdemir'den artçılarla ilgili açıklama…