Japon Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki Kayseri'de konuştu

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi'nin düzenlediği konferansa katılan Japon Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki Kayseri'de yıkıcı deprem ihtimaliyle ilgili konuştu, daha büyük deprem beklenip beklenmediği ile ilgili düşüncesini açıkladı.

Japon Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki Kayseri'de konuştu

TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şubesi’nin düzenlediği “Deprem ve İki Ülke: Japonya Türkiye” adlı konferansta konuşmacı Japon Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki Kayseri’de yıkıcı deprem ihtimaliyle ilgili konuştu.

Yoshinori Moriwaki, Kayseri’de yaşanan son depremler benzeri depremlerin olabileceğini ancak yıkıcı nitelikte büyük depremler beklenmediğini belirtti.

Kayseri Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Yoshinori Moriwaki’yi dinlemeye Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er ve çok sayıda mimarın yanısıra Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın gibi isimler de katıldı. 

Konferansa ev sahipliği yapan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, konferansla ilgili yaptığı açıklamada, “TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen ‘Deprem ve İki Ülke: Japonya ve Türkiye’ adlı konferansa ev sahipliği yaptık. Yoğun katılım olduğu konferansta konuşmacı olan Deprem Uzmanı Yüksek Mimar Sayın Yoshinori Moriwaki'ye ve katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.