Jandarma ekiplerinden trafik eğitimi

Nevşehir'de Jandarma ekipleri '2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrencilerin Güvenliği'' çerçevesinde ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi verdi.

Jandarma ekiplerinden trafik eğitimi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Nevşehir’de Jandarma ekipleri ’2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrencilerin Güvenliği’’ çerçevesinde ilkokul öğrencilerine trafik eğitimi verdi.

İçişleri Bakanlığının ’Güvenli Okul - Güvenli Gelecek’, ’Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü’ ve ’Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması’ projeleri bünyesinde; ’2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrencilerin Güvenliği’ eğitimi verildi. Nevşehir İl Jandarma Komutanlığına bağlı, Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma ekipleri; Özkonak Beldesi Mareşal Fevzi Çakmak ilkokulunda trafik kazalarının önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile genel trafik kuralları, trafiğin tanımı ve insan hayatındaki önemi, karşıdan karşıya geçme kuralları, yayaların hareket tarzı, okul taşıtlarından inme ve binme kuralları ile ilgili 3 öğretmen ve 55 öğrenciye eğitim verdi.

Ayrıca verilen eğitim sonrasında karayolları standart trafik işaretleri afişi öğrencilerin kolaylıkla görebileceği yerlere asılmış olup trafik dedektif kartı ve boyama kitabı dağıtıldı.