Jandarma'dan Kayseri'ye kriminal ziyaret

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'e jandarmadan dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Jandarma'dan Kayseri'ye kriminal ziyaret
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e makamında ziyaretler sürüyor. Özellikle Develi’de yaşanan acı olayın ardından Vali Çiçek’e üst düzey ziyaretler arttı.

Develi’de ne olmuştu?

Ankara’da 1 Eylül 2023 tarihinde İçişleri Bakanlığıa’na hain bir saldırı girişiminde bulunuldu. İçişleri Bakanlığı önünde bombalı saldırı girişiminde teröristlerden biri kendini patlatırken, biri etkisiz hale getirilmiş ve 2 polis hafif şekilde yaralanmıştı. Teröristlerin olay yerine geldiği aracın ise Kayseri’nin Develi ilçesinde yaşayan Veteriner Mikail Bozlağan’a ait olduğu belirlenmişti. Teröristlerin Bozlağan’ı yakın mesafeden ensesinden silahla vurup şehit ettikten sonra aracını gasp ederek saldırıyı düzenledikleri ortaya çıkmıştı. 

Jandarma'dan Kayseri'ye kriminal ziyaret

Yaşanan bu gelişmeler ülke gündemine otururken, Kayseri’ye üst düzey isimlerden de ziyaretler arttı. Olayın ardından Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı’yı ağırlayan Vali Çiçek’i o günden bugüne çok sayıda üst düzey isim ziyaret etti.

Jandarma'dan Kayseri'ye kriminal ziyaret

Bu çerçevede Vali Çiçek’e akşam saatlerinde yapılan ziyaret dikkat çekti. Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanı Tuğgeneral Sinan Şen, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sayın Hakan Dedebağı ile Vali Çiçek’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin gündem konusu merak edilirken iki taraftan da bir açıklama yapılmadı.

 

 

Kriminal Başkanlığı nedir?

Olay yerlerinden elde edilen bulguları, bilimsel usullerle inceleyerek bilirkişi raporu tanzim etmekle görevli Kriminal Başkanlığı; aynı zamanda, suç ve suçlu ile mücadelede adli bilimler konusunda Jandarma Genel Komutanlığının bilimsel karargâhı olarak görev yapmaktır.