İYİ Partili Yücel'den dikkat çeken öneri: Esnaf Cumartesi-Pazar günü kepenk kapatmak yerine…

İYİ Partili Kazım Yücel, iç turizm konusunda çağrıda bulundu. Yücel, esnafın kazanacağı bir çalışmanın yapılabileceğine dikkat çekerek, 'Sadece kapalı kapılar ardında imzalar atılmamalı' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Partili Yücel'den dikkat çeken öneri: Esnaf Cumartesi-Pazar günü kepenk kapatmak yerine…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “Cumartesi günü esnaflarımız kepenklerini kapatarak pazar gününü evlerinde geçirmek yerine çok yoğun bir iç turizmle alışverişle karşı karşıya kalabilir” dedi ve önerisini açıkladı.

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, “Kayserimizde iç turizmi çekebilmenin yöntemlerini düşünüyoruz” dedi. Diğer bazı illerle kıyaslamalar yapan Yücel, Kayseri’nin bu konuda hak ettiğini alamadığına dikkat çekerek, bazı önerilerde bulundu ve çağrı yaptı. Yücel, ayrıca “Turizm Daire Başkanlığı Kurulmalı” çağrısı da yaptı. 
“SADECE KAPALI KAPILAR ARDINDA İMZALAR ATILMAMALI”
Yücel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Bazen Gaziantep’e yolumuz düşüyor bazen Adana’ya. Bakıyorum Gaziantep’in kalesi var Kayserimizin de kalesi var, Gaziantep’te kapalı çarşı var Kayserimizde de kapalı çarşımız var. Fakat turist sayısına baktığımız zaman 1 milyon 300 bin Gaziantep’e bir yıl içerisinde seyahat etmişken Kayserimizde 400 – 500 bin civarında. Adana’nın lezzet festivali var bakıyoruz 3 günde 1 buçuk milyon ziyaretçi alıyor. Kayserimiz 1 yılda 400 bin ziyaretçi alınca düşünüyoruz. Kayserimizde dünyada kurulan ilk hastanesiyle (Gevher Nesibe) kalesiyle, kapalı çarşısıyla, Erciyes dağıyla, Erciyes dağımızı geçtikten sonra Kapuzbaşı şelaleleriyle, Koramaz vadimizle, Kültepesiyle, o kadar çok zengin bir kültürümüz var ki! Sayın valimiz geldikten sonra bir takım bu konularda gayret içerisine girildi. Soğanlı bölgesinde bir takım çalışmalar açılışlar yapıldı. Kayserimizin turizmi ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde Turizm Daire Başkanlığını kurma zamanımız daha gelmedi mi? Kayseri’ye 3 günlük gezi programları yapılarak 1. günü 2. günü ve 3. günü nasıl değerlendirilebilir. Cumartesi günü esnaflarımız kepenklerini kapatarak pazar gününü evlerinde geçirmek yerine Pazar günü çok yoğun bir iç turizmle alışverişle karşı karşıya kalabilir. Pastırmacımız sucukçumuz restorancılarımız, otelcilerimiz, kapalı çarşı esnaflarımız bir takım şehir dışından gelen turistlerle dolup taşıyor olmalı. Esnafımız belki ay sonundaki ödemesini belki de bir günde çıkarabileceği müşteri kitlesini çekebiliriz. Kayserimiz daha geç kalmadan bir daire başkanlığı kurulmalı bu daire başkanlığımıza bu programlar dahilin de ülkemizde ne kadar Turizm acentesi var şehrimize davet etmeli, şehrimizi anlatmalı. Yurt dışından gelen bakan cumhurbaşkanı her kim olursa olsun, Kayserimiz gezdirilmeli. Sadece kapalı kapılar ardında imzalar atılmamalı. Kayserimizi tanıtan broşürler kendilerine verilmeli. Kayserimiz yurt dışında da tanıtılmalı anlatılmalı. Sadece yazın bir iki ay yurt dışından gelen Almancı diye tabir edilen kendi vatandaşlarımızla değil aynı yoğunluğu 12 aya yayan bir Kayseri tesis etmeliyiz.
İYİ Partili Yücel'den dikkat çeken öneri: Esnaf Cumartesi-Pazar günü kepenk kapatmak yerine…