İYİ Partili Yücel'den dikkat çeken açıklama: KOBİ'lere yanlarında mülteci çalıştırırlarsa kredi verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Toplantıda söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, dikkat çeken bir konuyu gündeme taşıdı. Yücel, Bu hafta Kayseri'de KOBİ kredisinden bahsediliyor ve 27'sine kadar müracaatla KOBİ kredilerine küçük işletme sahipleri yanlarında mülteci, sığınmacı bir kişi çalıştırmak kaydıyla bir kredi talepleri de onaylayacağını söylüyor. Bunu ben manidar buldum. Biz bu mültecilerin ülkelerine gönderileceğini düşünüyordum ama baktım ki kredi de verilecek' dedi. Yücel, mültecilerin ülkelerine gönderilmesine yönelik çalışma yapılması gerektiğini belirterek, İstanbul'da belediye ülkelerine gitmek isteyenler için iki otobüs kaldırdı. Kayseri'de de biz böyle bir çalışma yapalım. Ben de bu kapsamda 5 otobüs kaldırma sözü veriyorum' dedi. Yücel'in bu yöndeki çıkışına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, 'Bu devlet politikası. Kimse kimseye yük değil' yanıtını verdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Partili Yücel'den dikkat çeken açıklama: KOBİ'lere yanlarında mülteci çalıştırırlarsa kredi verilecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Toplantıda söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, dikkat çeken bir konuyu gündeme taşıdı. Yücel, Bu hafta Kayseri'de KOBİ kredisinden bahsediliyor ve 27’sine kadar müracaatla KOBİ kredilerine küçük işletme sahipleri yanlarında mülteci, sığınmacı bir kişi çalıştırmak kaydıyla bir kredi talepleri de onaylayacağını söylüyor. Bunu ben manidar buldum. Biz bu mültecilerin ülkelerine gönderileceğini düşünüyordum ama baktım ki kredi de verilecek” dedi. Yücel, mültecilerin ülkelerine gönderilmesine yönelik çalışma yapılması gerektiğini belirterek, İstanbul’da belediye ülkelerine gitmek isteyenler için iki otobüs kaldırdı. Kayseri’de de biz böyle bir çalışma yapalım. Ben de bu kapsamda 5 otobüs kaldırma sözü veriyorum” dedi.  Yücel’in bu yöndeki çıkışına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Bu devlet politikası” yanıtını verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak için toplandı. Toplantının sonunda söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, mültecilerin ülkelerine gönderilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda İstanbul’da belediyelerin yaptığı çalışmayı örnek gösterdi.
“KOBİLERE YANLARINDA MÜLTECİ ÇALIŞTIRIRLARSA KREDİ ONAYI VERİLECEK”
“Bu insanları memleketleri ile buluşturalım. Gerçekten kindar değiliz. Seve oynaya gülerek ülkelerine gitmekte zorlanıyorlarsa şahsım adına 5 otobüs sözü veriyorum” diyen Yücel, çarpıcı bir konuyu da gündeme taşıdı. Yücel, “KOBİ kredilerine küçük işletme sahipleri yanlarında mülteci, sığınmacı bir kişi çalıştırmak kaydıyla kredi talepleri de onaylayacağını söyleniyor”  dedi ve ekledi, “Ben bunu manidar buldum”
İYİ Partili Yücel'den dikkat çeken açıklama: KOBİ'lere yanlarında mülteci çalıştırırlarsa kredi onayı verilecek!
YÜCEL: MÜLTECİLERİ DAVUL ZURNAYLA GÖNDERELİM! 5 OTOBÜS SÖZÜ VERİYORUM
İYİ Partili Kazım Yücel, “Bu hafta Kayseri'de KOBİ kredisinden bahsediliyor ve 27’sine kadar müracaatla KOBİ kredilerine küçük işletme sahipleri yanlarında mülteci, sığınmacı bir kişi çalıştırmak kaydıyla bir kredi talepleri de onaylayacağını söylüyor. Bunu ben manidar buldum. Biz bu mültecilerin ülkelerine gönderileceğini düşünüyordum ama baktım ki kredi de verilecek ve  destek de yapılıyor. Dün de İstanbul Belediyesi'nde isim vermeden Göç İdaresi iki otobüs kaldırdı. Ülkelerine davul zurnayla gönderelim diye. Ben de Kayseri'de siz katılmayabilirsiniz ama Kayseri'den ülkelerine dönmek isteyen mülteci arkadaşlara sınırlara kadar, şahsım adına ben de 5 otobüsü ne zaman böyle bir görev üstlenildi, vermeye hazırım. Bu vatandaşlarımızı memleketleriyle buluşturalım. Gerçekten kindar değiliz. Seve oynaya gülerek ülkelerine gitmekte zorlanıyorlarsa şahsım adına 5 otobüsü bugün söz verdim. Ne zaman olursa da yerine getireceğim. Böyle bir konuyu Kayseri kamuoyunda gündeme getirelim istedik” diye konuştu. 
İYİ Partili Yücel'den dikkat çeken açıklama: KOBİ'lere yanlarında mülteci çalıştırırlarsa kredi onayı verilecek!
BÜYÜKKILIÇ: BU BİR DEVLET POLİTİKASI! KİMSE KİMSEYE YÜK DEĞİL...
Yücel’in bu yöndeki sözlerine cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise mülteci konusuna “Bu bir Devlet politikası” yanıtını verdi.
Büyükkılıç, şu ifadeleri kullandı: Devletin eli kolu uzun. İhtiyaç hissetmez. Gerekiyorsa gönderir. Bu konuda hiç tereddüdünüz olmasın. Bu bir devlet politikası. Senin benim söylememle… Biz tavsiye ederiz. Biz iyi niyetimizi belirtiriz. Kimse vatanından çıkıp da herhalde buralara gelmez. İnşallah ılıman bir iklim oluşmaya başladı. O süreçte zaman içerisinde çözülür. Kimse kimseye yük değil.
İYİ Partili Yücel'den dikkat çeken açıklama: KOBİ'lere yanlarında mülteci çalıştırırlarsa kredi onayı verilecek!