İYİ Partili vekil duyurdu: Türkiye, Irak'a 1,4 milyar dolar ödemeye mahkum edildi

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'ın, Bakanlığı döneminde olmuştu. Türkiye tazminat ödeyecek..

İYİ Partili vekil duyurdu: Türkiye, Irak'a 1,4 milyar dolar ödemeye mahkum edildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde gündeme gelen "Kuzey Irak ile petrol ticareti" konusunda dikkat çeken bir gelişmeyi gündeme taşıdı. Çıray,  "Türkiye, K.I.Kürt Yönetimi petrol tahkim davasında Irak'a 1,4 milyar dolar ödemeye mahkum edildi" dedi. 
Çıray, "Irak'a 1.4 milyar dolar tazminata mahkûm olduk. 2013'de demiştik ki; KIBY'yle petrol ticareti ahlaki olarak sorunludur, hukuki olarak sorunludur, siyasi olarak sorunludur" diye konuştu. 

2013 yılında CHP Milletvekili iken Meclis'te yaptığı konuşmayı hatırlatan Çıray, şu ifadeleri kullandı:  2013 Martında CHP adına gensoru vermiş ve demiştim ki; ''Sonuçta bazı şirketlere özel imtiyazla çıkar sağlamak için milli güvenliğimizi tehdit edecek gizli anlaşmalara imza atıldı. Sadece Gizli Petrol Anlaşmaları gensorusu konuşmam bile Milletvekili olmama değmiştir. Parti adına böyle önemli bir gensoruda konuşma görevini bana veren Sn Kemal Kılıçdaroğlu'na ve konuşmamı kutlamak için Meclis'teki odasından Genel Kurul'a gelen merhum Baykal'a teşekkür ederim.