İYİ Partili Özhan'dan, Belediyeye istihdam ve kaynak sağlama formülü!

İYİ Partili Özhan'dan, Belediyeye istihdam ve kaynak sağlama formülü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erhan Özhan, Büyükşehir Belediyesi’ne istihdam ve markalaşma önerisinde bulundu. “Kayseri transit geçiş olarak kalmasın” diyen Özhan, Şehrin güney-batı çıkışına ve kuzey çevre yoluna iki yönlü tesisler kurulsun. Bu yatırım için Belediye harekete geçmeli. Üç vardiya çalışan bu bacasız fabrikalarda binlerce gence istihdam sağlanabilecekken, ciddi kira gelirleri ile Belediyeye kaynak oluşturulacaktır” diye konuştu.

Diğer şehirlerin giriş ve çıkışlarında devasa tesislerin olduğunu, ancak Kayseri’nin bu konuda da mahrum bırakıldığını belirten İYİ Partili Erhan Özhan, bu konuda Büyükşehir Belediyesi’ne teklifte bulundu. Özhan, “Bugün bütün Büyükşehirlerin girişlerinde çıkışlarında devasa yiyecek içecek, hediyelik eşya satışlı dinleme tesisleri kurulurken Kayseri’nin buna benzer tek yerinin maalesef Boğazköprü kokusu içinde bırakılan Pastırmacılar Parkı olması markalaşma adına katma değer sağlayamıyor. Kayseri’nin acilen Kuzey Çevre Yolunda ve Ankara, Adana istikametlerine hitap edecek, şehir merkezinden kopmaksızın yer alacak ticaret merkezlerine, dinlenme tesislerine ihtiyacı var. Anadolu Coğrafyasının İpek Yolu olabilmenin şartlarından biri de bu değil mi? Selçuklu’nun Kervansaraylarına ev sahipliği yapmış bu kadim şehir daha fazla geç kalmamalı. 7 gün 24 saat çalışabilecek, Kayseri merkezden ve ilçelerinden yöresel ürünlerin; halı, kilim, pastırma, mantı, sucuk gibi tanınmış değerleriyle birlikte satılabileceği bu alanlar ciddi istihdam ve nakit girdisi sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

“KAYSERİ’DEN SU BİLE ALMADAN GEÇİYORLAR, BU PROJE HAYATA GEÇİRİLMELİ”

“Doğudan gelenler Kuzey çevre yolu üzerinden Kayseri’yi görmeden, bir su bile almadan gelip geçiyor” diyen Özhan, şu ifadeleri kullandı: “Şehir içinden Batıya yönelenler ise özellikle erken ve geç saatlerde geniş ve ferah alanlı, hediyeliklerini alıp, yeme içme ihtiyacı karşılayabilecekleri mekanlar bulamamakta. Bu yatırım için Belediye harekete geçmeli. Üç vardiya çalışan bu bacasız fabrikalarda binlerce gence istihdam sağlanabilecekken, ciddi kira gelirleri ile Belediyeye kaynak oluşturulacaktır. Marka değerleri tartışma konusu yapılan Kayseri, bu ticaret merkezlerinde yerel markalarına pozitif ayrımcılık yapmalı, şehrin parasını şehirde bırakarak kendi coğrafyasını etkin şekilde kullanmalı, üzerinde yer alan yolları “ticaret yoluna” çevirmelidir. Gelin şimdi ; sadece Kayseri diyelim ve Yahyalı’dan, Pınarbaşı’na, Develi’den Bünyan’a, Tomarza’dan İncesu’ya bütün ilçelerimizin el emeği, göz nuru emeklerini Türkiye’ye sunalım.”

Haber: Cafer ZENGİN