İYİ PARTİLİ İSİMDEN O BAŞKANA ÖVGÜ: AYNI HASSASİYETİ DİĞER BAŞKANLARDAN DA BEKLİYORUZ

İYİ PARTİLİ İSİMDEN O BAŞKANA ÖVGÜ: AYNI HASSASİYETİ DİĞER BAŞKANLARDAN DA BEKLİYORUZ
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Talas Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy, Büyükşehir Belediyesi’nin  221 villa parseli ihalesine yönelik tartışmalar sonrasındaki tavrından dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. “Villa parseli alan Talas Belediyesi yetkilileri, görevlerinden Yalçın’ın talebi ile istifa etti” diyen Çalıksoy, “Mustafa Yalçın’daki hassasiyeti diğer başkanlardan da bekliyoruz” diye konuştu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, Talas ilçesi Reşadiye Mahallesindeki 221 villa parseli için gerçekleştirdiği ihale ile ilgili tartışmalar sürüyor. Toplu yapılan ihalenin ardından belediyenin zarar uğratıldığını öne süren bazı çevreler, ihaleyi alan kooperatife daha sonra ek olarak bireysel katılımcılarında olmasının akıllarda soru işaretleri bıraktığını belirtiyor.

3 KİŞİ BULUNDUKLARI GÖREVDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Diğer yandan kooperatife ek olarak dahil olan ve villa parseli alan 103 kişiye ilgili de tartışmalar sürerken Talas Belediyesi’nde üç isim bulundukları görevlerden istifa etmişti. Talas Belediyesi Fen işleri Müdürü Mehmet Sami Doğramacı, Kentsel Dönüşüm Müdürü Bülent Türemiş ve bunun yanında Belediye Başkan Yardımcısı İlker Sülev görevlerinden istifa etmişlerdi.

AYNI HASSASİYETİ DİĞER BELEDİYE BAŞKANLARI DA GÖSTERSİN

Yaşanan bu süreci değerlendiren İYİ Parti Talas Belediye Meclis Üyesi  Mustafa Çalıksoy, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın tartışmalar sonraki tavrını desteklediklerini kaydetti.  Yalçın’ın olaya hassasiyetle yaklaştığını kaydeden Çalıksoy, “Arsa alan Talas Belediyesi çalışanları görevlerinden istifa etmiştir. Bu  Başka Mustafa Yalçın’ın talebi ile olmuştur. Bizler, aynı hassasiyeti diğer belediye başkanlarından da bekliyoruz” diye konuştu. 

Mustafa Çalıksoy, villa parselleri tartışması ile ilgili olarak tavrından dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ı örnek gösterdi.