İYİ Partili isim, Büyükkılıç'a o bölge için seslendi: Halkı dinlediniz mi? Merak ediyoruz!

İYİ Partili isim, Büyükkılıç'a o bölge için seslendi: Halkı dinlediniz mi? Merak ediyoruz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Adnan Kenanoğlu, Koramaz Vadisi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a  seslendi ve şu ifadeleri kullandı: Subaşı, Küçük Bürüngüz, Büyük Bürüngüz bölgesinde halkı ve muhtarları dinledi mi merak ediyoruz.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Koramaz Vadisi ile ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatan Kenanoğlu, 20 aydır Melikgazi Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili olarak görev yapmaktayım. Halkın yerelde vekili olarak ilk günden bu güne kadar hiç bir konuyu araştırmadan suçlama yaparak iftira atarak gündeme ne meclis üyelerimizi ne de partimizi getirmedik” dedi.

ÖNERİLERİMİZ BU ŞEHİR İÇİNDİR

Açıklamasında, “İlçemiz ve şehrimiz adına faydalı ve gerekli gördüğümüz her gündem maddesinde destek verdik. Sakıncalı gördüklerimizde ise gerekçeli kararlarımızı ve önerilerimizi bize yakışan şekilde nezaket kuralları içerisinde kırıcı olmadan siyasi şov yapmadan dile getirdik. Önerilerimizin tamamı halkımız tarafından kabul gören şehrimiz ve ilçemiz adına olan taleplerdir” diyen Kenanoğlu, “Tarihimize, kültürümüze, eğitime yönelik ilçemiz adına eksiklikleri dile getiriyoruz. İstihdama yönelik çalışmalar istiyoruz. Okul istiyoruz, özellikle işsizliğin tavan yaptığı dönemde vasıflı elaman yetişmesi için Meslek Liseleri istiyoruz. Sağlık tesisi istiyoruz. Şehrimizin ticaretinin canlanması için ulaşılabilir şehir olmasını talep ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz isim zikretmeden ‘bazı çevreler tarafından araştırma yapmadan bilmeden suçlamalar yapılıyor’ diye bir ifade kullanıyor. Şahsım tarafından ruhsat konusunda Büyükşehir Belediyesi ve Melikgazi Belediyesi suçlanmamıştır. Ruhsat ve ÇED raporları konusunda bilgi sahibiyim. Konu ilk gündeme geldiğinde Melikgazi  Belediye Başkanlığını bilgilendirdim, görüşlerini aldım. Halkı ziyaret ettiğimizde Belediyenin konu ile ilgileneceğini hukuki girişimlere başlayacaklarını beyan ettik. Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Palancıoğlu hem bölgeyi ziyaret etmiş hem de makamda kabul ederek, vatandaşların haklı talepleri için çalışmalara başlayacağını beyan etmiştir” diye konuştu.

BİZİ İLGİLENDİREN KONU HALKIN SESİ

Büyükkılıç’a da seslenen Kenanoğlu, “Subaşı köylüleri hukuki müracaatlarını yapmış, yürütmeyi durdurma kararını almak için İdare Mahkemesine baş vurmuşlardır. Koromaz Vadisi alanında yer almadığı iddia edilen ocak alanı parsel numaraları açılan davada belirtilmiştir. Mahkemeye taşınan konu hakkında yargı kararına hepimiz saygılı olacağız. Bizi ilgilendiren husus hem tarihi alan hem kültür mirası hem uzunluğu ve genişliği tespit edilemeyen yeraltı şehri . Patlamadan rahatsız olan halk tarım ve sulama alanları zarar gören çitçimizin sesi. Sayın Başkanımız Subaşı, Küçük Bürüngüz, Büyük Bürüngüz bölgesinde halkı ve muhtarları dinledi mi merak ediyoruz. Koramaz Vadisi için emek harcayanlar ve yöre halkı el ele birbiri ile anlaşmalı. Kamulaştırılmayan bölgeler mevcut. Bu mükemmel coğrafya Turizm Cenneti . Bu fırsatı lütfen kaçırmayalım” ifadelerini kullandı.

 Büyükşehir'den Koramaz açıklaması... Detaylar için TIKLAYIN

 

Koramaz Vadisi’ndeki taş ocağı için köylüler hukuki süreci başlattı.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Subaşı, Küçükbürüngüz ve Büyükbürüngüz mahalleleri sakinleri, mahallelerin içerisinde bulunduğu ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Koramaz Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağı için hukuki süreci başlattı.

Detaylar için TIKLAYIN