İYİ Partili Ataş'tan, 'İşte AKP'nin rekorları' açıklaması!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 'Vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısı AKP'nin umurunda bile değildir. Çocuğuna karne hediyesi olarak sadece et alabilen baba, yeterli beslenemeyen 3 milyondan fazla çocuk, 'Evde tencere kaynamıyor' diyen anne AKP'nin gündeminde yok. AKP milletin gündeminden bihaberdir, saray yaşamı AKP'nin gözünü kör etmiştir' dedi. 'Mayıs ayı AKP'nin iktidardaki son ayı olacak, millet sesini duymayanlara, yandaşı kollayıp vatandaşı yok sayanlara artık yeter diyecektir' diyen Ataş, 'AKP 20 yıllık kötü karnesine, Cumhuriyet tarihinin en yüksek dış ticaret açığı rekorunu, Cumhuriyet tarihinin en yüksek kur rekorunu, en yüksek işsizlik rekorunu, en büyük yolsuzluk rekorunu ve en büyük yoksulluk rekoru yazdırmıştır' şeklinde konuştu. Milletvekili Ataş, 'AKP'nin yalanları ortadadır, AKP'nin milletten kopmuşluğu ortadadır. Çok az kaldı, gidiyorlar' sözleriyle de dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Partili Ataş'tan, 'İşte AKP'nin rekorları' açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP’nin bir kez daha vatandaşa hiçbir yararı olmayan, birbiriyle alakasız konulardaki düzenlemeleri bir torba yasaya doldurup Meclis gündemine getirdiğini söyledi. AKP tarafından Meclis’e getirilen kanun tekliflerinde özensizliğin olduğunu belirten Ataş, “Kanun tekliflerinde yandaşlar var, ama vatandaş yok. Milletin işine yarayacak düzenleme yok” dedi.

AKP MİLLETİN GÜNDEMİNDEN BİHABERDİR, SARAY YAŞAMI AKP’NİN GÖZÜNÜ KÖR ETMİŞTİR

“AKP milletin gündeminden bihaberdir, saray yaşamı AKP’nin gözünü kör etmiştir” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te yaptığı dikkat çeken konuşmada, “Vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısı AKP’nin umurunda bile değildir. Çocuğuna karne hediyesi olarak sadece et alabilen baba, yeterli beslenemeyen 3 milyondan fazla çocuk, ‘Evde tencere kaynamıyor’ diyen anne AKP’nin gündeminde yoktur. Yani AKP’nin son yıllarda yaptığı tüm kanunlar AKP’nin halktan tamamen kopuşunun net bir göstergesidir ama unutulmasın ki milletine sırtını dönen tüm iktidarlar hep aynı hazin sonla karşılaşmış, sandıkta milletten hak ettiği cevabı almıştır. Muhakkaktır ki AKP’nin sonu da farklı olmayacaktır. Bu yılın Mayıs ayı AKP’nin iktidardaki son ayı olacak, millet sesini duymayanlara, yandaşı kollayıp vatandaşı yok sayanlara artık yeter diyecektir” ifadelerini kullandı.

AKP ‘YANDAŞ KAZANSIN, RANT ÇETELERİ KAZANSIN’ DİYE GAZİ MECLİSİ KULLANMAKTA, YASAMA FAALİYETLERİNİ OYUNCAĞA ÇEVİRMEKTEDİR

AKP’nin Meclis’e getirdiği torba kanun teklifi ile milletten kopuşunun bir kez daha gün yüzüne çıktığını ifade eden Milletvekili Dursun Ataş, “Bu kanun teklifi AKP’nin milletten kopuşunu gösterdiği kadar ülkeyi nasıl tutarsız ve başına buyruk yönettiğini de göstermektedir. Bu teklifle değişiklik yapılması istenen kanunlara bakıldığında 2021 yılından itibaren defalarca ilgili komisyonlara ve Genel Kurul gündemine getirildiği görülmektedir. AKP ‘Yandaş kazansın, rant çeteleri kazansın’ diye ‘Kendisinin ve yandaşlarının çıkarları korunsun’ diye bu Gazi Meclisi kullanmakta, yasama faaliyetlerini oyuncağa çevirmektedir. Örneğin, şimdi bu kanun teklifinde bulunan Kooperatifler Kanunu’unda Temmuz 2021’den beri 4 defa, Serbest Bölgeler Kanunu’nda Ekim 2021’den beri 2 defa, Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nda Şubat 2021’den beri 3 defa, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’da ise sadece 2020 yılında 2 defa değişiklik yapılmıştır. Bugün AKP bu kanunları yine değiştirmek için Meclise getirmiştir. Bu durum, iktidar partisinin yasama faaliyetlerine ve Gazi Meclise yaklaşımını göstermektedir” dedi.

BU DÜZENLEME SANAYİCİNİN HİÇBİR İŞİNE YARAMAYACAKTIR

Meclis’te görüşülen söz konusu kanun teklifinin 3’üncü maddesinde serbest bölgelerde bölge içi doğal gaz şebekelerinin işletici şirketlerce yapılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığını belirten İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Oysa ülke ticareti için çok önemli olan serbest bölgelerin en önemli sorunlarının bu olmadığı ortadadır. Bu düzenleme, sanayi ve ticarette en büyük sorun hâline dönüşen doğal gaz ve enerji fiyatlarındaki artışın önüne geçebilecek bir çözüm de değildir. Sanayi ve ticarette dağ gibi sorunlar birikmişken bu düzenleme sanayicinin hiçbir işine yaramayacaktır” diye konuştu.

AKP’NİN YALANLARI, KÖTÜ KARNESİ, KIRDIĞI KÖTÜ REKORLAR, MİLLETTEN KOPMUŞLUĞU ORTADADIR! ÇOK AZ KALDI, GİDİYORLAR

2022 yılında AKP’nin ihracatta rekorlar kırıldığını iddia ettiğini hatırlatan Milletvekili Dursun Ataş, gerçek durum hiç de bahsedildiği gibi olmadığını söyledi. 2022 yılında ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 12,9 artarken ithalatın ise bir önceki yıla göre tam yüzde 34,3 arttığını kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 70’lere kadar düşmüş, dış ticaret açığı ise 110 milyar doların üstüne çıkmıştır. Bu dış ticaret açığı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir yılda verilen en yüksek dış ticaret açığı olmuştur. Önceki 79 yılda verilen dış ticaret açığının tam 5 katı son yirmi yılda verilmiştir. AKP on bir yıl önce 2023 için koyduğu 1 trilyon dolar ihracat hedefinin çeyreğine bile zar zor ulaştığını unutmuş, bununla övünmekte, vatandaşı böyle kandırmaya çalışmaktadır. AKP ‘Rekor kırdık’ dese de aslında yalan da söylememektedir. Evet, ortada bir rekor var hem de cumhuriyet tarihinin en yüksek dış ticaret açığı rekoru! Cumhuriyet tarihinin en yüksek kur rekoru, cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik rekoru, cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk rekoru, cumhuriyet tarihinin en büyük yoksulluk rekoru. Böylece AKP iktidarı 20 yıllık kötü karnesine bir kötü rekor daha yazdırmıştır. Bu kötü tablo ortadayken yapılan bu  basit ve işlevsiz düzenleme de ortadadır, AKP’nin yalanları ortadadır, AKP’nin milletten kopmuşluğu ortadadır. Çok az kaldı, gidiyorlar. Güneşin doğuşu yakındır.
İYİ Partili Ataş'tan, 'İşte AK Parti'nin rekorları' açıklaması!