İYİ Partililer, 1'inci yaşını kutladı

 İYİ Partililer, 1'inci yaşını kutladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt ve partililer,  1’inci yaşlarını pasta keserek, kutladı. Partinin İl Başkanı Süleyman Bozkurt, “İYİ Parti, Türk siyasi tarihine bir güneş gibi doğdu ve az zamanda büyük işler başardı” diye konuştu.

 Parti binasındaki 1’inci yaş nedeniyle konuşan Bozkurt: “Gençlerimize iş, kadınlarımıza yaşam hakkı ve eşitlik, yaşlılarımıza huzur, güven ve bakım imkanı, çocuklarımıza neşe, mutluluk ve sağlık, milletimize birlik ve beraberlik getirmek için yola çıktığımızı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Zor dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayız. Büyük Türk Milleti'ne inanıyor ve güveniyoruz. Seksen milyonuz. Büyük bir ekonomiyiz. Çalışıyoruz ve üretiyoruz, paylaşamıyoruz. Hakça paylaşacağız. Birlikte başaracağız. Adil olacağız. Adaleti sağlayacağız. Mazlumun, haklının yanında, zalimin karşısında olacağız. Farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkaracağız. Farklılıklarımızı göreceğiz. Aynı türkülerle oynayan, eğlenen, evlenen, aynı acıları paylaşan, aynı ekmeği bölüşen, aynı türkülerle ağlayan biz değil miyiz? İyi bir Türkiye için varız. İyi bir Türkiye için buradayız. Türk milletine güveni esas almak, açık, dürüst ve hesap verebilir olmak ilkelerimizdendir. Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmaktan yanayız. Somut hedeflere sahip olmak ve odaklanmak, çözüm üretmek ve çalışkan olmak olmazsa olmazımızdır. Eleştiriye açık ve özgür düşünceli olmanın önemine inanıyoruz. Milliyetçiliği, kültürel ve ekonomik alanlara taşımaktan yanayız.”dedi.

 “Duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz.” ifadelerini de kullanan Bozkurt, şunları söyledi, “Farklılıklara saygılı, Milli menfaatlerimizi her alanda ön planda tutmaktan yana duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Amaçlarımızı özet olarak hatırlatmakta fayda olduğu kanaatindeyiz. Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak. Çağdaş medeniyeti yakalamak. Sevgi ve saygı dilini hakim kılmak. Parlamenter sistemi yaşatmak. Denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak. Fırsat eşitliği sağlamak. Mülkiyet hakkını korumak. İnançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak. Bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak.  Yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmek. Türk Devleti'ni güçlü, Büyük Türk Milleti'ni mutlu ve huzurlu kılmak için bütün engelleri aşıp her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize olan inancımız tamdır. Varlığımız, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu türküm diyene” Yapılan konuşmaların ardından partinin 1’inci yaş günü nedeniyle hazırlanan pasta partililerce birlikte kesildi.