İYİ Parti Milletvekili Ataş: Bugün seçim olsa Büyükkılıç kazanamazdı!

İYİ Parti Milletvekili Ataş: Bugün seçim olsa Büyükkılıç kazanamazdı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, kendisininde aday olduğu belediye seçimleri ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ataş, “Eğer seçim bugün yapılsaydı, seçimi kazanırdım” dedi.

“VATANDAŞ İSTANBUL, ANKARA’YI GÖREBİLSEYDİ BÜYÜKKILIÇ KAZANAMAZDI”

O dönem vatandaşlar  İstanbul, Ankara gibi şehirlerde AK Parti’nin seçim kaybedeceğini görebilseydi, kesinlikle Memduh Büyükkılıç kazanamazdı. Vatandaş sıkıntıda. Çok dertli ve tepkili. Melikgazi’deyken kendisine ‘atom karınca’ diyorlardı. Ama bu sevginin artık yavaş yavaş nefrete, tepkiye  dönüşmesi kötü bir şey. Şu an bu dönüşüyor. Başarısızlığa doğru gidiyor. Bu tek başına Memduh Başkanın suçu mu? Tabiki değil, ama o da isteyerek geldi. Artık belediyecilik park, bahçe yapmaktan ibaret değil” diye konuştu.

“VATANDAŞA İAŞE YARDIMI DIŞINDA BİR ŞEY YAPAMADILAR ÇÜNKÜ GÜÇLERİ YOK”

Şu an belediyenin ekonomik olarak sıkıntıda olduğunu dile getiren Ataş, “İstanbul, Ankara’da belediyeler vatandaşa her alanda destek verip, yardımcı olurken Kayseri’de her yıl Ramazan’da yapılan iaşe yardımı dışında pek destek verilmedi. Vatandaş beklediği desteği göremedi. Örneğin su faturası ortalama dendi, gönderildi. Elektirik faturası yine öyle. Vatandaş beklediği desteği göremedi” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEDE MAAŞLARI DA KREDİ ÇEKEREK ÖDÜYORLAR”

Belediyenin şu an maaşları da kredi çekerek ödeyebildiğini savunan Milletvekili Ataş, “Bu zor günlerde su faturası ve diğer belediye hizmetleri konusunda ne yazık ki vatandaşa destek olamadılar. Çünkü yapmaya güçleri yok. Ekonomileri kötü. Kamuoyuna çıkıp, görünüyorlar, ancak rutin işleri yapıyorlar. Nasıl olsa 'arkasını takip eden yok' diyerek hareket ediyorlar. Verdikleri 'sözleri soran yok' diyerek de hareket ediyorlar.” dedi.

“ARTIK VATANDAŞ VERİLEN SÖZLERİN HESABINI SORMALI”

“Ankara’ya gittiklerinde halk memnun diyorlar ve tek amaçları kendi ticaretlerini, koltuklarını korumak olduğu için gerçekleri saklıyorlar ve böyle hareket ediyorlar” diyen İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Kayserili hemşerilerimiz artık bunun hesabını sorsun, sormalı. 12 yıldır verilen hızlı tren sözü var. Nerde bu tren? Artık vatandaş da bazı şeylerin gereğini yapmalı. Vatandaş verdiği oyun hesabını sormalı. Kayseri, AK Parti’ye bugüne kadar çok destek verdi. Güvendi, oy verdi ama karşılığını alamadı. Kayseri her alanda geriliyor. Şu an Memduh Büyükkılıç’ın verdiği sözleri yerine getirmesi imkansız. Bugün kentsel dönüşümde bile örneğin Sahabiye’de birinci etabı sonlandıramadılar. Kendileri başka yollarla para vererek, işleri bir şekilde yürütmeye çalışıyorlar, ama yıllar oldu gelinen nokta ortada.  Memduh Başkan da yapamıyorum diyemiyor. Çünkü kendi partisi söz konusu” dedi.

“ANKARA’DA BAKANLARLA VERİLEN POZLARIN DA BİR FAYDASI YOK”

Ankara’da verilen pozların bugüne kadar bir faydasının görülmediğini dile getiren Ataş, şu ifadeleri kullandı: “Ankara’da, Bakanlarla fotolar çekiliyor. ‘Sözler aldık’ deniliyor.  Şu yapılacak, bu yapılacak deniliyor, ancak ortada bir şey yok. Aslında Belediye Başkanlığı kendi gücü ve kabiliyetine de güvenmekle olur.  Örneğin ‘raylı sistemi yerin altına alacağız’ dediler. Nasıl yapacaklar? Neden gündemde yok? Vizyon kent diye diye Kayseri’yi yatırım bütçesinden dahi hak ettiği payı alamaz hale getirdiler. Kayseri, kendisine denk illerin çok çok gerisinde kaldı."