İYİ Parti Milletvekili Adayı Ataman'dan TOKİ iddiası!

İyi Parti Kayseri Milletvekili Sebati Ataman, Tomarza ziyaretinde TOKİ konutları hakkında dikkat çeken iddialarda bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Parti Milletvekili Adayı Ataman'dan TOKİ iddiası!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milletvekili adayları seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda İyi Parti Kayseri Milletvekili Adayı Sebati Ataman Tomarza’ya gitti. Ataman, Tomarza TOKİ evlerinden birisinde bir video çekerek çarpıcı iddialarda bulundu. 

‘KOLONLAR KESİLMİŞ’
Ataman, Tomarza yeni TOKİ konutlarında kolonların kesilerek su boruları geçirildiğini iddia etti. “Tomarza’da yeni TOKİ bloklarındayız. Bu blokların tamamını gezdim. Gördüğünüz gibi kolonlar kesilerek pis su boruları geçirilmiş. Kolonların tamamı delik, bütün bloklarda aynı şekilde. Nasıl böyle oldu, nasıl kabul edildi TOKİ marifetiyle yapılan evler hayretle bakıyorum” dedi.

‘BUNLARA ARTIK YOL VERMEMEMİZ LAZIM’
Yakın zamanda yaşanan Kahramanmaraş depremine değinen Ataman, “Biliyorsunuz Türkiye deprem kuşağında ve çok yakın zamanda Kahramanmaraş merkezli çok büyük deprem yaşadık. Orada da bulunduğum dönemde bazı bölgelerde yıkılmayan apartmanların olduğunu, ama onların hemen yanında yıkılan apartmanların olduğunu gördük. Onun nedenine baktığımızda genelde kolonların delinmesi ya da kesilmesinden kaynaklandığını öğrendik. Burası da biraz önce söylediğim gibi Tomarza’da yeni TOKİ alanı. Bütün blokların alt katlarındaki kolonlar bu şekilde kesilmiş ve pis su boruları geçirilmiş. Devletin yaptığı TOKİ’lerde bunu görüyoruz. Bu nedenlerle müteahhitler tutuklanıyor. Bu konutları acaba kimler kontrol etti ya da kontrol edildi de es mi geçildi? Buna dikkat çekmek için bu videoyu çektim. Bunlara artık yol vermememiz lazım. Hep söylüyoruz deprem öldürmüyor, bina öldürüyor. En kuvvetli dediğimiz TOKİ’lerde manzara işte bu. Artık vicdanlarına bırakıyorum.’’ ifadelerini kullandı.