İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş: ANTİDEPRESAN KULLANAN KİŞİ SAYISI 5 KAT ARTTI!

 İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun  Ataş: ANTİDEPRESAN KULLANAN  KİŞİ SAYISI 5 KAT ARTTI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları gündeme taşıdı.  “İşsizlik artık can alıyor. İntihar eden kişi sayısı sürekli artıyor.” diyen Ataş, Türkiye’de antidepresan kullanan sayısı 5 kat artmış. Toplu intihar, cinnet gibi vakalarının pek çoğunun sebebini geçim sıkıntısı ve işsizlik oluşturuyor” dedi. Ataş, AK Parti hükümetine “ İşsizlik her yönüyle sosyal, ekonomik yaşamımızı etkilemektedir. Bu nedenle işsizlik sorunu acilen çözülmelidir.” çağrısı da yaptı.

VATANDAŞ DOĞAL GAZ FATURALARI YÜZÜNDEN SOĞUKTA OTURUYOR

Milletvekili Dursun Ataş, “İktidara soruyoruz: Üniversite mezunu işsiz gençlerimize istihdam yaratacak projeniz var mı? Yok. İşsizliğin yarattığı yıkıcı sonuçları telafi edecek çalışmanız var mı? Hayır. İşsiz gençlerin ne hâlde olduğunu biliyor musunuz? Hayır, ama çıkıp ‘Gençler evlenmiyor’ diyorsunuz. Gençler, bırakın evlenmeyi, sayenizde karnını bile doyuramayacak hâle geldi. Milletimiz işsiz, evinde tencere kaynamıyor, doğal gaz faturaları yüzünden soğukta oturuyor.” ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ekonomide yaşanan sıkıntıları gündeme taşıdı. Vatandaşların zor günler geçirdiğini dile getiren Ataş, partisindeki 20 Milletvekili ile birlikte işsizliğin vatandaşların psikolojik ve sosyal durumlarında oluşturduğu olumsuz etkilerin araştırılması, önlemlerin alınması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına araştırma önergesi verdiklerini belirtti ve önerge ile ilgili açıklama yaptı.  “Ülkemizdeki işsizlik cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştır” diyen Ataş,  “Döviz kurlarındaki artışlar, zorunlu ihtiyaçlara peş peşe gelen zamlar, paranın alım gücünün enflasyona bağlı olarak düşmesi ve işsizlik artık milletimizin dayanamayacağı bir hâle gelmiştir” diye konuştu.

“GENÇLER, BIRAKIN EVLENMEYİ, SAYENİZDE KARNINI BİLE DOYURAMAYACAK HÂLE GELDİ”

Türkiye’de işsizliğin son bir yılda yaklaşık 1 milyon artarak 7 milyona yaklaştığını anlatan Milletvekili Ataş, “İş bulma ümidini yitiren insanımızın sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Mühendis, avukat, veteriner, işletme gibi daha birçok üniversite mezunu gencimiz asgari ücretle çalışacağı bir iş dahi bulamamaktadır. Yalnızca üniversite mezunu genç işsiz sayımız, Birleşmiş Milletlerce tanınan 70 ülkenin nüfusundan daha fazladır. İktidara soruyoruz, üniversite mezunu işsiz gençlerimize istihdam yaratacak projeniz var mı? Yok. İşsizliğin yarattığı yıkıcı sonuçları telafi edecek çalışmanız var mı? Hayır. İşsiz gençlerin ne hâlde olduğunu biliyor musunuz? Hayır. Ama çıkıp ‘Gençler evlenmiyor.’ diyorsunuz. Gençler, bırakın evlenmeyi, sayenizde karnını bile doyuramayacak hâle geldi.” diye konuştu.

“MİLLETİMİZ İŞSİZ, EVİNDE TENCERE KAYNAMIYOR, DOĞAL GAZ FATURALARI YÜZÜNDEN SOĞUKTA OTURUYOR”

Vatandaşın faturaları ödeyemez hale geldiğini ve bu nedenle korkusundan doğalgaz yakamayıp, soğukta oturduğunu dile getiren Ataş, şu ifadeleri kullandı, “İktidarın yandaş politikasının yıllardır yarattığı işsizlik, müteahhit düzeninin, ranta dayalı büyüme modelinin kaçınılmaz bir sonucu olarak karşımızda duruyor. Bir kısım saray zengini sefa sürerken vatandaşımız yaşam mücadelesinde yorgun düşmektedir. İktidar, kendine ve yandaşlarına inşa ettiği israf saltanatında lüks ve şatafat içinde yüzerken milletimiz işsiz, evinde tencere kaynamıyor, doğal gaz faturaları yüzünden soğukta oturuyor. Yanan, doğal gaz değil; evladının istediği şeyi alamayan bir babanın yüreği. Yanan, ocaktaki yemek değil; babasından harçlık alırken utanan, sıkılan genç işsiz kardeşimizin canı”

“DAMADIN ÜLKE EKONOMİSİNİ GETİRDİĞİ DURUMUN FATURASINI VATANDAŞA KESEMEZSENİZ”

AK Parti iktidarının ekonomi politikalarını da eleştiren Ataş, “Damadın ülke ekonomisini getirdiği durumun faturasını vatandaşa kesemezseniz. İşsizlik gerçeğinin geldiği noktada artık ölümler, toplu intiharlar, cinayet vakaları baş göstermiştir. Yıllara göre intihar sayıları sürekli artış göstermektedir ve bu intiharların önemli bir kısmının nedenini ise işsizlik ve geçim sıkıntıları oluşturmaktadır. Antidepresan kullanan kişi sayısı ülkemizde 5 kat artmıştır. Yani işsizlik her yönüyle sosyal, ekonomik yaşamımızı etkilemektedir.” dedi.

TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN

Diğer yandan İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, “İdlib şehitlerine ve aynı zamanda Van Bahçesaray ‘da da çığ altında kalarak şehit olan tüm şehitlerimize ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.  Ataş, ayrıca Hakkari’nin Çukurca ilçesinde el bombasının patlamasından dolayı şehit olan Develi ilçe nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik ile ilgili olarak da, “‪Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun.” açıklaması yaptı. Haber: Cafer ZENGİN