İYİ Parti Kayseri Milletvekili Ataş: Siz kimi kandırıyorsunuz, böyle rezalet olur mu? Pes artık…

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yaşananlara dikkat çekti. Kayseri'de de bu yönde hiçbir eylem planının olmadığını ortaya çıktığını kaydeden Ataş, 'O gün 3,5 saatte Alpaslan'dan, Mimarsinan Kavşağına çıkamadık. Yaşananları bugün ki yöneticiler oturup sorgulamıyorsa pes derim artık' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Ataş: Siz kimi kandırıyorsunuz, böyle rezalet olur mu? Pes artık…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yaşananlara dikkat çekti. Kayseri’de de bu yönde hiçbir eylem planının olmadığını ortaya çıktığını kaydeden Ataş, “O gün 3,5 saatte Alpaslan’dan, Mimarsinan Kavşağına çıkamadık. Yaşananları bugün ki yöneticiler oturup sorgulamıyorsa pes derim artık” dedi. Türkiye’de kurumlara güvenin kalmadığını belirten Ataş, deprem sonrası düzenlenen yardım kampanyaları ile ilgili de şeffaflığın olmadığını belirtti. Ataş, “Devletin bankaları kendi kendine bağış yapıyor. Böyle rezalet olur mu? Bu zaten devletin bütçesinde olan para. Siz kimi kandırıyorsunuz?  Bunun yanında paralar asıl harcandı, kimse bilgi vermiyor. Şeffaflık yok” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı yaşananları değerlendirdi. Depremin ardından bölgede çalışmalar yaptıklarını ve depremzedeler için seferber olduklarını kaydeden Ataş, alınmayan önlemler konusunda iktidara tepki gösterdi. 
SORULARIMIZA YANIT VERMİYORLAR!
Yıllardır yapılan bütün uyarılara rağmen iktidarın gereken adımları atmadığını kaydeden Ataş, Kayseri ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı. Depremlerden önce verdikleri soru önergelerini hatırlatan Ataş, “Kayseri ile ilgili sorduğumuz sorulara dahi kurumlardan yanıt alamıyoruz. Olası bir olumsuzlukta Kayseri’de ne tedbir alındı, alınıyor? diye soruyoruz, ama cevap yok, bilgi yok. Halk bilgilendirilmiyor. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız” diye konuştu.
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Ataş: Siz kimi kandırıyorsunuz, böyle rezalet olur mu? Pes artık…
KAYSERİ’DE DE HİÇBİR PLANIN OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI! 3,5 SAATTE ALPASLAN’DAN MİMARSİNAN KAVŞAĞINA ÇIKAMADIM
6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden sonra Kayseri’de de hiçbir planın olmadığının ortaya çıktığını kaydeden Ataş, 2020 yılında bu yöndeki sorunların ve alınması gereken önlemlerin araştırılmasına yönelik verdiği araştırma ve soru önergelerini de hatırlattı. "Ne yazı ki uyarılara ve yaşananlara rağmen gerekli adımlar atılmıyor" diyen Ataş  “İnsanlar toplanma alanlarını bilmiyor. Nasıl hareket edilecek kimse bilmiyor. Trafik kitlendi. 3,5 saatte Alpaslan’dan, Mimarsinan Kavşağına çıkamadım, o bölgeye gidebilmek için ben. Yaşananları, bunları bugün ki yöneticiler oturup sorgulamıyorsa pes derim artık. Kayseri’yi yıllardır yönetenler de artık milat kabul edip, önlem almalıdır. Biz buradan uyarıyoruz. Kayseri’nin eylem planı yok, varsa açıklasınlar. Vatandaşlar ona göre tedbirlerini alsın. İş olduktan sonra, felaket olduktan sonra şunu yaptık, bunu ettik demenin bir anlamı olmuyor.
KURUMLARA GÜVEN KALMADI
Yaşanan acı olaylardan sonra kurumlara güvenin kalmadığını kaydeden Ataş, AFAD ve Kızılay örnekleri de verdi. AFAD’ın yetersiz kaldığını, Kızılay’ın çadır satışları başta olmak üzere yönetimindeki skandallarla da gündeme geldiğini ifade eden Ataş, “Kurumlara güven kalmadı, güven yıkıldı. Vatandaş yaşananlardan sonra güvenmiyor” dedi.
BÖYLE REZALET OLUR MU, SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ?
Deprem felaketi sonrası gerçekleştirilen yardım kampanyasında da birçok bilinmeyenlerin olduğunu ve paraların nerelere harcandığının şeffaf olmadığını belirten İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Devletin bankaları kendi kendine bağış yapıyor. Böyle rezalet olur mu? Bu zaten devletin bütçesinde olan para. Siz kimi kandırıyorsunuz?  ‘Nasıl harcandı, ne yaptınız?’ diye soruyoruz, cevap verilmiyor. Milletin aklıyla alay ediyorlar” şeklinde konuştu.
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Olay Türk TV'de katıldığı "Sansürsüz" programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Programı izlemek için TIKLAYIN