İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Tekin: 'En çok AK Parti'den oy bekliyoruz'

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Tekin: 'En çok AK Parti'den oy bekliyoruz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de İYİ Parti kurucu il başkanı olarak açıklanan İş adamı Hüseyin Tekin,  kendisine ve partisine yoğun ilginin olduğunu belirterek, “İl başkanı olarak atandığım gün uçaktaydım ve telefonun kapalıydı. Telefonumu açıp, bir süre sonra Facebook hesabıma baktığımda 2 bin 200 kişinin bana arkadaşlık gönderdiğini, birçok arama kaydının olduğunu gördüm, şaşırdım” dedi. İl binası için Sahabiye Mahallesi’nde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Tekin, Kayseri’de en geç 10 Aralık’ta merkez ilçe teşkilatlarını yani Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar teşkilatını ve devamında da diğer ilçe teşkilatlarını kurmayı planladıklarını söyledi. Tekin, “15 Aralık gibi de bu çalışmaları sonlandıracağımızı düşünüyoruz” dedi. Daha önce diğer partilerde görev almış, oy vermiş kişilerinde kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Tekin, “Ama en çok AK Parti’den bekliyoruz. Çünkü oyun fazla olduğu yer orası” şeklinde konuştu.

Kayseri’de geçtiğimiz hafta İYİ Parti Kurucu İl Başkanı olarak atanan Hüseyin Tekin, partilerine yoğun ilginin olduğunu belirtti. 38 Kent TV’de  gündeme damgasını vuran “Kent Meydanı” programında konuşan ve Tekin, bir çok kişinin görev almak için kendisine ulaştığını kaydetti. Tekin, “Ben  davet üzerine 2 kez parti yöneticilerimle bazı görüşmeler yaptım ve daha sonra bana İl Başkanlığı görevi verildi. Mutlu oldum, beklemiyordum. Başka arkadaşların il başkanı olacağını düşünüyor ve hatta onlara da destek vereceğimi belirtiyordum. Ancak bu görev bana verilince ve ben de söyleyecek bir şeylerim var, yapacak bir şeylerim var ülkem için milletim için düşüncesinde olduğum için bana güvenenlerin bu teklifini kabul ettim” dedi.

“SOSYAL MEDYADAN ÇOK SAYIDA ARKADAŞLIK TEKLİFİ ALIYORUM”

16 Kasım’da il başkanlığı görevinin kendisine verildiğinin açıklanmasının ardından kısa sürede gördüğü ilgiye şaşırdığını belirten Tekin, “O gün uçağa bindim ve  İstanbul’a bir işi için gidiyordum. Uçaktaydım ve bu nedenle telefonum kapalıydı. Uçaktan inince telefonumu açtım ve yüzlerce kişi tarafından arandığımı gördüm. Bunun yanında sadece Facebook hesabından il başkanlığı atamam duyulur duyulmaz 2 bin 400 kişinin bana arkadaşlık teklifinde bulunduğunu gördüm. Her açtığımda sosyal medya hesabımı yeni arkadaşlık gönderileri ile karşılaşıyorum. Çok mutlu oldum.  Bu sayı her geçen gün katlanarak artıyor. Bunun yanında bana yaklaşık 1700 kişi mesaj atmış ve yine yaklaşık 800 kişi partide görev almak istediğini belirtmiş. Bu derece insanların ilgi gösterdiği yerde birler birlikte hedefe yürüyeceğiz. Hedefimiz yüzde elli artı 1 bile değil, bu belki de yüzde altmış, yüzde yetmiş. Gelecek planlamamızda bireysel menfaat yok. Gelecek planlamamızda ne var? Biz bu ülke için iyi şeyler yapmak istiyoruz ve  partimizin adı da bu yüzden İYİ Parti. Türkiye için iyi şeyler yapmak istiyor, İyi Parti. Türkiye’yi iyi yerlerde görmek istiyor, İYi Parti. Türkiye’nin ekonomisi iyi yerlerde görmek istiyoruz. Bunun için buna katkıda bulunmak isteyen her arkadaşımız bizim başımızın tacı. Bu konuda görev almak isteyen arkadaşlarımızın bize CV’lerini de ulaştırmalarını istiyoruz ” şeklinde konuştu.

“EN ÇOK AK PARTİ’DEN OY BEKLİYORUZ”

Diğer yandan Tekin,  Kayseri’de en geç 10 Aralık’ta merkez ilçe teşkilatlarını yani Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar teşkilatını ve devamında da çok süratle diğer ilçelerimizin teşkilatlarını kurmayı planlıyoruz. 15 Aralık gibi de bu çalışmaları sonlandıracağımızı düşünüyoruz. Bunun yanında diğer partilerden de bize ilgi var ama en çok AK Parti’den bekliyoruz. Çünkü oyun fazla olduğu yer orası” dedi.

"DEĞER ÜRETECEK ARKADAŞLARI BEKLİYORUZ”

İyi Parti’nin anonim bir hareket olduğunu ifade eden Tekin, “Değer üretmeye yatkın arkadaşları bekliyoruz.  Ne yapıyorsun? Sen ne düşünüyorsun? Ne öneriyorsun? Sorusuna cevap veren, vatansever arkadaşlarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“LİDER YANLIŞ YAPABİLİR, LİDER EKSİK YAPABİLİR, LİDER YANLIŞ YÖNLENDİREBİLİR”

MHP’den ayrılıp, İYİ Parti saflarına katılması ile ilgili de bazı değerlendirmelerde bulunan Tekin, “Ben lider, teşkilat, doktrin değil de doktrin, teşkilat, lider çizgisinde olan bir insanım. Ben böyleyim diye koca partinin teşkilatı bu anlamda olacak değil takibi. Ama o zaman ne oluyor? Lideri kutsuyorsunuz, ben o çizgide değilim. Ben eğer bir şey kutsanacak ise doktrini kutsamak isterim.  Çünkü lider yanlış yapabilir, lider eksik yapabilir, lider yanlış yönlendirebilir ama doktrin farklı. Atatürk’te bu konulara dikkat çekmiş. Hayatından örnekler var. Dikkat çeken sözleri var.  O zaman değişim hep olabilir, sabit bir şey değil” şeklinde konuştu.

“TÜRK İNSANININ YAŞAM SEVİYESİNİ ARTIRACAK İŞLER YAPMAYA TALİBİZ”

“İYİ Parti, iyi parti olacak” diyen Tekin, “Türkiye her alanda güçlü olmalı. Ekonomisi, üretimi, milli değerleri korunmalı, desteklemeli ve milli düşünülmeli” dedi. Tekin, şu ifadeleri kullandı:  “Ben yaptım oldu, o söyledi oldu, bugün böyle oldu kaldırın, bunu yeniden koyun , bunu çok görüyorum kaldırın. Motor taşıt vergisi çoktu az oldu bunlar, böyle iki dudağın arasından çıkan sözler ile olmamalı. Planlı programlı, ilgili kurumların raporlar neticesinde ortaya çıkmalı. Yoksa bugün bunu dedik cam filmini koyduk, yarın ertesi gün olmadı şöyle oldu yani biraz tanımlamak istemiyorum ama yine de tanımlamayayım. ülkeme haksızlık etmek istemem. Bu tarz şeylerden ziyade planlı programlı geleceğe yönelik Türk insanının yaşam seviyesini artıracak işler yapmaya talibiz”

Haber: Cafer ZENGİN