İYİ Parti'den o isim hakkında suç duyurusu!

İYİ Partililer, katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamalar nedeniyle AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, 'Türk ordusunun Genelkurmay Başkanı'nı ve mensuplarını terörist başı ile aynı suçlardan yargılayanlar, Türk ordusu bağırsaklarını temizliyor diyenler, meclis kürsüsünden ve ekranlardan hoca efendilerine methiye düzenler, gel artık bu hasretlik bitsin diyenler, adına para basanlar, Pensilvanya'yı yol edenler, kumpas davalarının savcıları olanlar, sizleri affetmeyeceğiz, bu yaptıklarınızı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız' dedi.

İYİ Parti'den o isim hakkında suç duyurusu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Adliyesi önünde partilileri ile birlikte basın açıklaması yapan İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, AK Parti’ye tepki göstererek, “Yaptıklarınızdan ‘aldatıldık’ diyerek, kurtulamazsınız” dedi.
Ataman, AK Partili Özkan’a da tepki gösterdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı: AK Parti Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Denizli Milletvekili Cahit Özkan 29 Ağustos 2021 tarihinde Beyaz TV’de ve şahsi sosyal hesabında tüm iyi parti teşkilatlarına, parti üyelerimize, hatta oy veren seçmenlerimize alenen ve açıkça hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını kararlılıkla işlemiştir.” FETÖ’nün kurdurttuğu parti” diyecek kadar da pervasızlaşmıştır. Başta genel başkanımız Sn. Meral AKŞENER olmak üzere, başkanlık divanımızı, genel idare ve kurucular kurulumuzu, Parti il ve ilçe başkanlarımızı, tüm İyi Parti üyelerini, İyi Parti’ye oy veren ve vermeyi düşünen tüm seçmenlerimizi ‘FETÖ’ terör örgütü üyeliği ile itham etmiş ve hedef olarak göstermiştir. 
Bu durum, yakıştırmanın çok ötesinde onur, şeref, saygınlığımızı rencide edecek nitelikte ve hatta vatan hainliğine eşdeğer bir hakarettir. 
Bilinmelidir ki, İYİ Parti olarak, 15 Temmuz hain kalkışmasının siyasi ayağının açığa çıkarılması için, TBMM’de 16 Mayıs 2019 tarihinde İYİ Parti gurubu tarafından araştırma önergesi verilmiş, bu önerge şüphelinin grup başkan vekili olduğu Akp tarafından reddedilmiştir. Şüphelinin cemaatin bir terör örgütü olmadığını beyan eden ve savunduğu konuşmalar,  ‘FETÖ’nün organize ettiği “Ergenekon, Balyoz” gibi kumpas davalarının mağdurlarını yargılayan ve şu anda büyük bir çoğunluğu hükümlü veya yurt dışına kaçmış olan Fetöcü hakim ve savcıları da destekler nitelikte konuşmalar yaptığı sosyal medya ve açık basın kaynaklarında görülmektedir.  
Türk ordusunun Genelkurmay Başkanı’nı ve mensuplarını terörist başı ile aynı suçlardan yargılayanlar, Türk ordusu bağırsaklarını temizliyor diyenler, meclis kürsüsünden ve ekranlardan hoca efendilerine methiye düzenler, gel artık bu hasretlik bitsin diyenler, adına para basanlar, pensilvanyayı yol edenler, kumpas davalarının savcıları olanlar, sizleri affetmeyeceğiz, bu yaptıklarınızı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.  Yaptıklarınızdan “rabbimde milletimde bizi afetsin, aldatıldık” diye sıyrılamazsınız…
Diğer yandan yapılan basın açıklamasının ardından İYİ Partililer, Özkan hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.