İYİ Parti'de konuşulan adaylar

31 Mart 2024 seçimlerine kendi adayları ile girme kararı alan İYİ Parti'nin Kayseri adaylarının belli olduğu öne sürüldü. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

İYİ Parti'de konuşulan adaylar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Genel seçimlere Millet İttifakı çatısı altında giren İYİ Parti, seçim sonuçlarının ardından 31 Mart 2024tarihinde yapılacak yerel seçimlere kendi adayları ile gireceğini açıklamıştı. İYİ Parti’nin Kayseri merkezdeki adaylarının belli olduğu öne sürüldü. İddiaya göre İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Belediye Meclis üyeliği yaptığı dönemde yaptığı çıkışlarla dikkat çeken Kazım Yücel olacak. İYİ Parti’nin meclis üyeliğinden gelen bir diğer adayı ise Sedat Kılınç… Başarılı iş insanını İYİ Parti’nin Melikgazi Belediye Başkan adayı olarak kamuoyuna açıklayacağı belirtiliyor. İYİ Parti’nin önceki dönem Kocasinan İlçe Başkanlarından Yurdaer Şahin’in ismi ise Kocasinan Belediye Başkan adaylığı için zikrediliyor. 
İYİ Parti’nin genel seçimlere birlikte girdiği ancak sonrasında yollarını ayırdığı CHP’nin bu durumda nasıl bir tutum izleyeceği de merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde aday adayları ile görüşerek, toplumun nabzını tutmak için Kayseri’ye gelen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu parti binasında düzenledikleri basın toplantısında adı ittifak olmasa da işbirliğinin gerekli olduğunu ifade ederek, bazı bölgelerde İYİ Parti istemese de destek vereceklerini açıklamıştı. CHP’nin İYİ Parti’nin adaylarına destek verip vermeyeceği ya da kendi adaylarıyla çıkıp çıkmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.