İYİ Parti'de genel başkanlığa aday olan isme Kayseri'den ilk destek

İYİ Parti olağanüstü seçimli kurultay 27 Nisan'da düzenlenecek. Adaylık için mevcut Genell Başkan Meral Akşener, aday olmadığını açıklarken, 4 isim adaylık için yarışacak. Adaylığını açıklayan Ankara Milletvekili Koray Aydın'a ise Kayserili isimden destek geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İYİ Parti'de genel başkanlığa aday olan isme Kayseri'den ilk destek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti 27 Nisan Cumartesi günü seçime gidiyor. Genel başkanlık açıklamaları ise art arda geliyor. Bu çerçevede İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

‘Aday olmaya karar vermiş bulunmaktayım’

Genel başkanlığa aday olduğunu sosyal medya hesabı üzerinden açıklayan Aydın, “Bilindiği üzere İYİ Parti’miz, 27 Nisan 2024 tarihinde ‘Seçimli Olağanüstü Kurultay’ kararı almıştır. Bu bağlamda kararın alındığı günden bu yana milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, kurultay delegelerimiz ve partimize emek vermiş pek çok dava arkadaşımızla yürüttüğümüz istişareler sonucunda Genel Başkan Adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım.” dedi.

‘Türk Milleti’nin yeni umudu ak saçlımız’

Aydın’ın açıklamalarının ardından Kayseri’den de destek gördü. İYİ Parti önceki dönem il başkanlarından ve Milli Savunma Sanayiinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sebati Ataman, Aydın’a destek verdi.  Ataman paylaşımında, “Sabır, sükunet, duruş… Hak söze uyan, haksızlıklar karşısında. Susmayan, ‘görev alınmaz verilir’ düsturu ile iş baş düştüğünde, elini taşın altına koymaktan hiç bir zaman kaçmayan, Türk Milleti’nin yeni umudu ak saçlımız Koray Aydın. Başaracaksınız ve Türk Milleti’nin umudu olacaksınız….Allah yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin…” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti'de genel başkanlığa aday olan isme Kayseri'den ilk destek