'İYİ Parti'de FETÖ'cü barınamaz'

'İYİ Parti'de FETÖ'cü barınamaz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin ve beraberindeki İlçe Başkanları Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Tekin, muhalif olan herkesin FETÖ’cü olarak suçlanmasına tepki göstererek, iktidara yüklendi. Tekin, “FETÖ’cü arayanlar kendi geçmişlerine ve içlerine baksın. İYİ Parti’de FETÖ’cü barınamaz” dedi. İl Başkanı Tekin, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 2019’da aday göstermeyeceklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamasına ilişkin de, "Her partinin hedefi iktidar olmak, kendisi için oy istemektir. MHP, demek ki kendisini siyaseten, hedefsiz hale getirmiştir" ifadelerini de kullandı. Başkan Tekin, ayrıca İYİ Parti’nin oy oranını da açıkladı.

 

 

 

 

İYİ Parti Kayseri İl teşkilatı ziyaretlerine devam ediyor. İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin, Başkan yardımcılar; Mazhar Polat, İsmail Tanrıöven, Kemal Gönen, Metin Ceylan, İl Sekreteri Habil Ercan, partinin Melikgazi İlçe Başkanı Süleyman Bozkurt ve Talas İlçe Başkanı Osman Haymana Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

KÖSEDAĞ: “UMARIM TIKANAN SİYASETTE İYİ PARTİ İYİ ROL ALIR”

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, “Umarım son dönemlerde tıkanan siyasette İYİ Parti, iyi rol alır” dedi. Kösedağ,  “İYİ Parti ve merkez ilçe başkanları Gazeteciler Cemiyetimizi ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İYİ parti yeni kurulan bir parti. Türk siyasetine yeni soluklar getireceğine de inanıyorum. Kendilerine önemli görevler düşecektir. Umarım son dönemlerde tıkanan siyasette İYİ parti iyi rol alır. Bu tıkanmanın açılması konusunda iyi fikirleriyle, iyi icraatlarıyla ülkenin geleceğinde iyi rol alılar” diye konuştu.

Daha sonra konuşan İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin ise konuşmasına Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı. Tekin, daha sonra parti olarak 14 ilçede teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

“ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜZÜ KUTLUYORUM, BASININ ÖNEMİ BÜYÜK”

Tekin, “Öncelikle Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum. İYİ Parti olarak Kayseri’de teşkilatlandık. 14 ilçede teşkilatlarımızı tamamladık, 2 ilçede çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye siyasetinde yeni bir soluk, yeni bir ses olarak ortaya çıktık. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in önderliğinde Türkiye’de demokratik hukuk sisteminin yerleşmesi, ‘Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesinin tekrar gündemimize oturması prensibi ile yola çıktık. Bu manada yerel basının ülke gündemi için, şehrimizin gelişmesi için çok önemli olduğunu önemsiyorum” dedi.

“MHP SİYASETEN, HEDEFSİZ HALDE”

Ziyarette siyaset gündemine yönelik de açıklamalar yapan ve yöneltilen soruları yanıtlayan Başkan Tekin, MHP Lideri Bahçeli’nin, 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerine yönelik açıklaması ile ilgili olarak, “Bir parti diğer partiyi destekleyeceği yönünde bir açıklama yapmış. Her partinin hedefi aslında nedir? İktidar olmak ve kendisi için oy istemektir. Orada bir farklı yol seçildi. MHP’nin kendi görüşüdür. Demek ki kendisini siyaseten bir hedefsiz hale getirmiştir. Kendi takdirleridir” ifadelerini kullandı.

 “İYİ PARTİ’NİN ORTAYA ÇIKMASI BİR ZARURETTEN DOLAYI OLMUŞTUR”

 “İYİ Parti’nin ortaya çıkması bir zaruretten dolayı olmuştur” diyen Tekin,  “Bizim İYİ Parti olarak hiçbir şeklide ittifak gündemimizde yok. Amacımız iktidar olmaktır” dedi.

Tekin, “Türk siyasi hayatında bir tıkanma sürecini ortaya çıktı. Böyle bir ortamda İYİ Parti, Türk siyasetinde söz sahibi olmak üzere yola çıktı. Burada bize başka partiler nasıl bakıyor? tercihinden ziyade önemli olan milletimiz bize nasıl baktığıdır. Biz milletimizin hissiyatına tercüman olabilecek miyiz? Bu daha önemli” diye konuştu

 “İYİ PARTİ’NİN TEMEL HEDEFİ İKTİDAR OLMAKTIR”

Siyasette ittifak tartışmaları ile ilgili de konuşan Başkan Hüseyin Tekin, “Bu konu bizim gündemimizde yok” dedi.

Kayseri’nin sorunlarına yönelik tespit ve çözüm üretecek bir ekip kurduklarını da kaydeden Tekin,  içi boş söylemlerle kamuoyunun karşısına çıkmayacaklarını dile getirdi.

Tekin, şu ifadeleri kullandı: “Bizim İYİ Parti olarak hiçbir şeklide ittifak gündemimizde yok. İYİ Parti’nin temel hedefi de iktidar olma şeklinde kurulmuştur. İYİ parti kendisine muhalefeti hedeflemiş bir parti değil. Biz muhalefette kalmak için kurulmadık. Zaten muhalefette yeterince parti var. Biz iktidar olmak istiyoruz. Memleketi yönetmek istiyoruz. Onun içinde Kayseri’de hem bütün belediye başkanlıklarını almak istiyoruz. Hem de şehre nasıl hizmet edilir onu da göstermek istiyoruz. Onun üzerinde komisyon kurduk bu şehirle ilgili olarak. Erciyes Dağı ile ilgili olarak söyleyeceklerimiz var. Yamula barajı ile ilgili söyleyeceklerimiz var. Kayseri’nin trafik sorunu ile ilgili söyleyeceklerimiz var. Kayseri’nin turizm kenti neden olmadığı ile ilgili söyleyeceklerimiz var. Kayseri’de varlık fonuna devredilen kurum ve arsalarla ilgili söyleyeceklerimiz var. Biz gelirken içi boş söylemlerle, afaki yöne çekilebilen söylemleri asla kullanmayacağız. Kullandığımız cümlelerin tamamı arkasında belli çalışmanın olduğu söylemler olacak. Şu an arkadaşlarımız Kayseri’nin son 10 yıllık gelişmesini değerlendiren bir ekibimiz var. Ne kadar borçlar almış, yatırım ne kadar yapılmış, devlet yatırımı ne kadar yapılmış. Biz mesela hızlı tren konusunda Kayseri’ye çok önemli katkı olacağını düşünüyoruz. Bunun transit bir yol olması konusunda ki bizim geçmişte ön görümüz vardı. Öyle olmadı talihi bir tren şeklinde geldi ama en azından bunun bari suratla yapılabilmesi için takipçisi olacağız. Biz İYİ Parti olarak demeyeceğiz ki, onlar yapsın biz de yapılanlar hakkında bir şey söyleyelim. Asla öyle bir şey demeyeceğiz. Bizim hedefimiz kesinlikle yapılması gerekenleri de söyleyeceğiz. Ne yapacağımızı da söyleyeceğiz. Kamuoyunun önünde de öyle insanlarla çıkacağız ki, onlar milletimize güven verecek. Diyecekler ki bu ekip iyi bir ekip. Bu iyi ekip iyilerin partisinin ekibi. Bu işi yapar diyecekler.

“BİZ VATANDAŞLARIMIZLA ÇOK SIK İSTİŞARE İÇİNDE OLACAĞIZ”

İYİ Parti’nin oy oranının yapılan anketlerde şu an için yüzde 20 çıktığını savunan Tekin, “Biz Kayseri için yerel bir anket yaptırmadık. Kayseri il teşkilatına mahsup bir anketimiz yok. Daha dün ben Ankara’daydım. Genel merkezimizin Türkiye çapında yaptırdığı bir anket var. Bu anketle hiçbir şeyleri gizlemeden söylüyorum. Yüzde 80 bilinirlik oranı var. İYİ Parti’nin oy oranı şu an yüzde 20. Potansiyelimiz yüzde 40’a yükseliyor. Bu yüzde 80’nin 40’ı. Biz kısa zamanda kongrelere gideceğiz. Biz vatandaşlarımızla çok sık istişare içinde olacağız. Onlara kendimiz anlatacağız. Biz burada yine birinci parti olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“KİM GİTMİŞ BERABER PENSİLVANYA’DA FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞ”

 “İyi Parti içinde FETÖ’cü barınamaz” açıklaması da yapan Tekin, FETÖ ile mücadele konusunda iktidarı da eleştirerek, “ Bu iş artık muhalifi karalama işine döndü. FETÖ’cü arayanlar kendi geçmişlerine ve içlerine baksın” şeklinde konuştu.

Tekin, şunları söyledi: “FETÖ konusunda ise, bu artık muhalifi karalama işine döndü. Birine bir şey diyecekseniz bu FETÖ’cü dür diyorsunuz. Bir de damga yapıştırıyorsunuz. Bunu bir FETÖ’cü suçluyu da, bir FETÖ’cüyü de gizleme mahiyetinde bir amacı oluyor. Yani olmayana da siz oldu derseniz bir müddet sonra ortada bunun cıvıması ve çürütmesi gibi bir şey ortaya çıkıyor. Genelde de iktidarın yaptığı da eğer bir FETÖ’cü aranacaksa geçmişe baktığınızda 2002’den bu tarafa, bu iktidarın geldiğinden bu tarafa kim hangi mesafeler almış. Düne kadar devlet içinde ne durumdalar mış, ondan sonra aldıkları durum ne olmuş? Kim onlara ağlayacak gelin artık özledik bu hasret bitsin demiş. Kim gitmiş beraber Pensilvanya’da fotoğraf çektirmiş? FETÖ’cü aranacak kaynağımız orasıdır. Onun dışından başka kaynaktan FETÖ’cü aramaya kalkarsanız, FETÖ’cü olanları da koruma altına almış olursunuz. Demek ki bu iş sulanmış. Bu işin cılkı çıkmış şeklindeki endişeye de mahal verirsiniz. İYİ Parti içerisinde asla FETÖ’cü yoktur. İYİ Parti içinde asla FETÖ’cü barınmaz. İYİ Parti merkezin tam ortasındadır. Elini sağa ve sola açmıştır. Burada da memleket sever, vatan sever herkesi de kucaklamıştır. Buyurun beraber politika yapalım demiştir. İYİ Parti’nin hedefi vatanseverliktir. İYİ Parti’nin hedefi “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” esasıdır. İYİ Parti’nin hedefi demokratik parlamenter sistemdir. Bunun dışındaki oluşumlar terör örgütleri, bizim kesinlikle dışımızdadır. Bir numaralıda mücadele alnımızın da içindedir”