İYİ PARTİ: BUNDAN ÖNCE BULUNAN GAZLAR NEREDE?

İYİ PARTİ: BUNDAN ÖNCE BULUNAN GAZLAR NEREDE?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanlığı,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgaz keşfi müjdesinin ardından hükümet çevrelerince daha önceki yıllarda yapılan açıklamalara atıfta bulunarak, “Bu kadar bulduğunuz doğal gazlar nerede? Neden bu kadar pahalı kullanıyoruz biz bu doğal gazı?” diye sordu.

İYİ Parti’den konuyla ilgili olarak yapılan “Doğalgaz’ın hikayesi” başlıklı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Ak Parti’li enerji bakanı Sayın Hilmi Güler, “Karadeniz'de doğal gaz bulduk, inşallah bu kış kendi gazımızı milletimizin hizmetine sunacağız; Biz sonuçların adamıyız, çok şükür Allah da bizi mahcup etmiyor, açıkça söylüyorum, 2023 yılından itibaren doğalgaz ithal etmeyen ülke olacağız” demedi mi? Ak Parti’li yine başka bir enerji bakanı Kayseri’li Sayın Taner Yıldız, “Karadeniz'de doğal gaz bulduk, bulduğumuz doğal gazı denedik, hatta 7 metre alev yükseldi, dünya devi firmalar burada defalarca kuyu açtı, bulamadılar, biz bulduk” demedi mi? Ak Parti’li başka bir enerji bakanı Sayın Ali Rıza Alaboyun, “Tüm zamanların arama rekorunu kırdık, 3.7 milyar metreküp doğalgaz çıkardık, Niğde'de tuz ararken petrol bulduk” demedi mi? Ak Parti’li başka bir enerji bakanı Sayın Berat Albayrak. “Attığımız adımlarla doğal gaz daha da ucuzlayacak, dünya rekoru kırdık, sadece kendi ihtiyacımızı karşılamakla kalmayacağız, Türkiye'yi doğal gaz ihracatçısı yapacağız” demedi mi? Ak Parti’li başka bir enerji bakanı Sayın Fatih Dönmez. “Tekirdağ'da doğal gaz bulduk” demedi mi?

Yaklaşık 17 senedir kesintisiz ya doğa lgaz buluyoruz yada petrol buluyoruz.

Sevgili Google'a girin ve okuyunuz!

Adana’da tarla sürülürken doğal gaz bulduk.

Muş'ta su sondajı yaparken doğal gaz bulduk,

Sakarya'da doğal gaz bulduk,

Hatay'da doğal gaz bulduk,

Konya'da doğal gaz bulduk, Sondaja bile gerek yok,

Edirne'de doğal gaz bulduk,

Siirt'te doğal gaz bulduk,

Silivri'de doğal gaz bulduk,

Kandıra'da doğal gaz bulduk,

Gökçeada açıklarında doğal gaz bulduk,

Marmara denizinde fay hattı arıyorlardı, bir doğal gazda orada bulduk.

Nerede Bu doğal gazlar?

Gazetecilerimiz hep yazdılar. “Doğal gaz müjdesi, 20 trilyon metreküp doğal gaz bulduk, Türkiye'ye 20 sene yetecek kadar bulduk, Türkiye doğal gaz zengini oluyor” manşetleri attılar bizde bu manşetleri okumadık mı?

Mitinglerinde açıkladınız “Trakya'da doğal gaz keşfettik, üç milyar metreküp rezerve sahip, 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak, demediniz mi?

Peki Nere de?

“Doğu Akdeniz'de doğal gaz bulduğumuzda bugün ülkemize karşı ileri geri konuşanların hepsi kapımızda sıraya girecek” demediniz mi?

1 Ağustos'ta yüzde 15 zam yapıldı. 31 Ağustos'ta yüzde 15 zam daha yapıldı.

Az Kaldı sıktık dişimizi bekliyoruz.

2023'te bütün dünya kapımızda sıraya girecek de dediniz?