İYİ Parti adayından deprem açıklaması: Kimseyi kaderine terk etmeyeceğiz

İYİ Parti Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok, olası bir depremde belediye olarak nasıl bir Talas tasarlayacaklarını anlattı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Parti adayından deprem açıklaması: Kimseyi kaderine terk etmeyeceğiz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Resmi rakamlara göre 53 bini aşkın can kaybı verdiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 1 yıl geçti. Anma mesajları peş peşe geldi. İYİ Parti Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok da bir mesaj yayımlayarak, “Depremin bize en acı şekilde öğrettikleri var” dedi. 

Gözütok, uygulamada aksaklıklardan, yönetmelikten bahsederken başkan seçilmesi durumunda olası bir depreme karşı Talas için ne gibi projeler oluşturacağından da bahsetti. 

Kuracakları yeni yapıyla vatandaşların güvenli evlerde oturacaklarını kaydeden Gözütok, “Bu depremin bize acı bir şekilde öğrettiklerinden biri de yeni yapılan binalarımızın bile yıkıldığıdır. Biz uygulamadaki aksaklıkları biliyoruz, yönetmelikteki eksiklikleri, nelerin tam yapıldığını, nelerden kaçınıldığını biliyoruz. Kuracağımız yapıyla emin binalarda oturmanızı ve projelendirme aşamasından zemin etüdünden anahtar teslimine geçen süreçleri belediye olarak bizim de kontrol edeceğimiz bir sistemi sizlere vaat ediyoruz. Ayrıca Talas’ta orta hasarlı ve ağır hasarlı binalarımız var bu binalarda da insanları kaderine terk etmeyeceğiz. Talas’ta deprem toplanma bölgesi eksikliğimiz var bunu da yapacağımız pazar yeri, spor salonu, düğün salonu gibi tesisleri hem normal zamanda kullanacağız bize bir maliyeti olmayacak hem de deprem zamanı deprem toplanma bölgesi ihtiyacımızı giderecek şekilde Talas’ı tasarlayacağız.” ifadelerini kullandı. 
 

İYİ Parti adayından deprem açıklaması: Kimseyi kaderine terk etmeyeceğiz