İtiraz süresi sona erdi! Kayseri, Yozgat ve Sivas'ı ilgilendiriyor

Kayseri, Yozgat ve Sivas planlama bölgesi ile ilgili dikkat çeken gelişme. Kocasinan'a bağlı Gömeç Mahallesi ile Melikgazi İlçesi, Turan ve Özlüce Mahalleleri sınırlarındaki yaklaşık 383 ha büyüklüğündeki planlama bölgesi için belirlenen itiraz süresi doldu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İtiraz süresi sona erdi! Kayseri, Yozgat ve Sivas'ı ilgilendiriyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri, Yozgat ve Sivas planlama bölgesi ile ilgili itraz süres bir süre önce tamamlandı. Kayseri’de yeni bir Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Adı Erciyes OSB olarak belirlenen yeni OSB, Gömeç Bölgesine yapılacak. Kayseri-Sivas karayolunun 25'inci kilometresinde, Bünyan'a 19 kilometre mesafede, sağlam zemin üzerine yapılacağı ifade edilen OSB, Gömeç Mahallesi ile Melikgazi İlçesi, Turan ve Özlüce Mahalleleri sınırlarında yer alıyor. 

İtiraz süresi sona erdi! Kayseri, Yozgat ve Sivas'ı ilgilendiriyor

Çevre Düzeni Planı Değişikliği 21 Aralık 2023 tarihinde onaylanan Kayseri 4'üncü Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin 30 günlük itiraz süresi bir süre önce sona erdi.

İtiraz süresi sona erdi! Kayseri, Yozgat ve Sivas'ı ilgilendiriyor

Kayseri 4. Karma Organize Sanayi Bölgesi Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile ilgili yapılan duyuruda, şu ifadeler yer aldı: 19 Ocak 2024 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının (Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü) 17.08.2023 tarihli ve 4987016/38 sayılı yazısı ile sınırlarının kesinleştiği belirtilen Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Gömeç Mahallesi ile Melikgazi İlçesi, Turan ve Özlüce Mahalleleri sınırlarındaki yaklaşık 383 ha büyüklüğündeki "Kayseri 4. Karma Organize Sanayi Bölgesi"nin ÇDP'de “Organize Sanayi Bölgesi” (OSB) olarak düzenlendiği Yozgat-Sivas-Kayseri Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 1 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 102. maddesi uyarınca 21.12.2023 tarihinde onaylanmış olup Kayseri Valiliği (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) Hizmet Binası 1.Kat ilan panosunda 19.01.2024 tarihi itibariyle 30 (otuz) gün süreyle askıya çıkarılmıştır.

Yeni OSB'nin yönetiminde kimler var?

Kayseri Erciyes OSB Müteşebbis Heyeti ilk toplantısında Vali Yardımcısı Şenol Esmer Müteşebbis Heyet Başkanlığına seçilirken, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimici ise Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığına seçildi. KAYSO Sayman Üyesi Mehmet Sarıalp Erciyes OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına, KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüşcü ise yönetim kurulu başkan yardımcılığına seçildi.

İtiraz süresi sona erdi! Kayseri, Yozgat ve Sivas'ı ilgilendiriyor

Erciyes OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri

1- Şenol Esmer (Başkan)

2- Mehmet Büyüksimitci (Başkan Yrd.)

3- Ali Süslü

4- Doç. Dr. H. Mustafa Palancıoğlu

- Ahmet Çolakbayrakdar

6- Ömer Gülsoy

7- Ahmet Gümüşcü

8- Mehmet Sarıalp

9- Osman Güldüoğlu

10- Mustafa Küçükkatırcı

11- Mustafa Türkmen

12- Mustafa Çataloğlu

13- Mehmet İçingir

14- Necati Selçuk Şahin

15- Ali Ömerli

Erciyes OSB Yönetim Kurulu Üyeleri

1- Mehmet Sarıalp (Başkan)

2- Ahmet Gümüşcü (Başkan Yrd.)

3- Osman Güldüoğlu

4- Mustafa Çataloğlu

5- Mustafa Küçükkatırcı