İstifa çağrısı!

Şehit Gazi Birlik Sendikası Kayseri İl Temsilciliği'nden Ali Yavuza istifa çağrısı... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimizde...

İstifa çağrısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Şehit Gazi Birlik Sendikası Kayseri İl Başkanı Mehmet Dursun yaptığı açıklamada:
"Geçenlerde bir Televizyon programında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği başkanı Ali Yavuz‘un yaptığı bir açıklama bizleri derinden üzmüş ve yaralamıştır. Şehit Gazi Birlik Sendikası Kayseri İl Başkanı olarak ve Şehit yakını olarak büyük üzüntü ve kızgınlık içerisinde bu açıklamayı yapmak zorunluluğu icap etmiştir.
Kendisi “Kime Şehit denir, kime Gazi denir bunun tanımlamasının yapılması lazım, Ambulans Şoförü memur olarak çalışıyor, hasta almaya giderken ambulans kaza yapıyor ve kaza sonucu da vefat ediyor. BUNUDA AYNI BENİM HAKKIMDAN FAYDALANDIRIYOR, BU VATANDAŞ DİYOR, BENDE ŞEHİT AİLESİYİM DİYOR, şehitliğin bir kanunu var yani, buna benzer şehitliğin net tanımının yapılması lazım, bunlar yapılmadığı sürece sorunlar devam eder” diyor. 
Kanımız dondu, şok olduk bir derneğin Şehit ve Gazi statüsünde bir derneğin başkanının bu sözleri kullanması aleni bir şekilde Vazife Malulü, Sağlık ve sivil şehitlerimizi ve ailelerini yok sayan, devletimizin verdiği haklardan bahsederken benim hakkımdan kullanıyorlar diyerek, Şehit Ailelerimizin onurunu kırmaya tenezzül etmiştir.
Biz her kamu alanında olduğu gibi sağlık ve sosyal hizmet alanında bir sendika olarak, üstün mücadele vermekteyiz, özellikle sağlık ordumuz tarihi bir saygınlığı olan Cephede, salgında, selde, depremde her türlü afette, asayiş olaylarında ve terör olaylarında canını hiçe sayarak hasta ya da yaralı insan hayatı için canını dişine takan sağlık ordumuzun haklarını savunurken, sağlık şehitlerimize ve yakınlarına yapılan bu saygısızlığa sessiz kalamazdık.
Dinimizde de kanunlarımızda da Şehitliğin tanımı net bir şekilde vardır, bu hadsiz açıklamayı esefle kınıyor Şehit yakınının onuruna, ekmeğine göz diken, açgözlü bir Şehit Gazi kategorisinde dernek Başkanının olması kabul etmiyoruz, Ali Yavuz bey tüm Şehit yakınlarımızdan özür dileyin ve derhal görevinizden İstifa ediniz."
İfadelerine yer verdi.