İşten atılan o mühendis Hulusi Akar'a seslendi

Kayseri Şeker eski çalışanları Kayseri Şeker ile ilgili şok bir iddia ortaya attı. Atılan iddia ile ilgili videolu bir açıklama yapan eski makine mühendisi işletme şefi Hulusi Akar'a seslenerek hangi konuda yardım istedi?

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İşten atılan o mühendis Hulusi Akar'a seslendi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker’de çalışırken haksız yere işten atıldığını iddia eden Makine Mühendisi Aydan Adıyaman, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan yardım istedi. 

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Kayseri Şeker Mali Genel Kurulu yapılmıştı. Genel kurulda mevcut başkan ile Kayseri Şeker eski başkanı kıyasıya yarışmıştı. Mali genel kurul zaman zaman gergin anlara da sahne olmuştu. Hareketli dakikaların yaşandığı mali genel kurul sonrası sular durulmadı. İddialara göre mevcut başkan seçimde diğer adayı destekleyen çiftçi yakınlarını işten çıkardı. 

Konuya ilişkin video çekerek derdini anlatan makine mühendisi aynı zamanda işletme şefi Aydan Adıyaman, “Ben ve benim gibi 75 arkadaşımız adına yaşadığımız bir mağduriyeti dile getirmek istiyorum. Bizler Kayseri Şeker Fabrikası’nda uzun yıllar özverili bir şekilde çalıştık fakat 31 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Mali Genel Kurulu’ndan sonra bizlere hiçbir gerekçe gösterilmeden apar topar işimizden atıldık. Resmi olarak dile getirilmese de işten atılmamızdaki sebep çiftçi yakınlarımızın mevcut başkana oy vermemesidir. Mevcut başkan kendisine oy vermeyen çiftçileri cezalandırmak için fabrikada çalışan çiftçi yakınlarını yani bizleri işimizden etmiştir. Yapılan keyfi uygulama neticesinde bir tek bizler mağdur olmadık çocuklarımız, ailelerimizde mağdur olmuştur. Aylarca iş bulamayıp evine ekmek götüremeyen işçi arkadaşlarımız olmuştur. Bizler 9 ay boyunca gerek iktidar kanadından gerek muhalefet kanadından milletvekillerine ulaşmaya derdimizi anlatmaya çalıştık. Fakat kimse bizi ne görmek istedi ne duymak istedi” ifadelerini kullandı.
Adıyaman konuşmasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a da seslendi. Bakan Akar’dan yardım isteyen Adıyaman, “Buradan değerli büyüğümüz ve hemşehrimiz olarak sayın bakanımızdan istirhamımız yaşadığımız haksızlığı giderin. Yaşadığımız mağduriyeti ve haksızlığı sizin gidereceğinize canı gönülden inanıyoruz. Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.