İşte zengin olmanın yolu! Kayserili Finans Profesörü tek tek tavsiyelerini sıraladı

Kayserili Finans Profesörü Prof. Dr. Derviş Boztosun vatandaşlar finansal tavsiyeler bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

İşte zengin olmanın yolu! Kayserili Finans Profesörü tek tek tavsiyelerini sıraladı

Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde Muhasebe Finans Yönetimi alanında akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Derviş Boztosun, finansal konularda vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Boztosun tavsiyeleriyle adeta vatandaşlara nasıl zengin olunabileceğinin yolunu gösterdi.

Kayserili Finans Profesörü Boztosun, "X" sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, finansal bilincin arttırılması ve mali yönetim konusunda daha sağlıklı adımlar atılabilmesi için çeşitli önerilerde bulundu.

Açıklamasında tavsiyelerini tek tek başlıklar halinde sıralayan Kayserili Finans Profesörü Boztosun paylaşımında şu ifadelere yer verdi, “Finansal tavsiyeler; Kazandığından fazla para harcama, Tek bir gelir kapısına bağlı kalma çünkü Sadece maaş/ücret ile zengin olunmaz, Para kazandıracak para harca, Finansal okuryazalık öğren ve unutma Bilgi ve deneyim paradan daha değerlidir.”

Prof. Dr. Derviş Boztosun'un finansal tavsiyeleri, mali konularda bilinçli ve planlı adımlar atmak isteyen vatandaşlar için paylaştığı değerli bilgilerin başlık detayları ise şu şekilde,

  • Kazandığından fazla para harcama: Harcamalarınızı kontrol altında tutun ve gelirinizi aşan harcamalardan kaçının. Bütçe planlaması yaparak tasarruf alışkanlığı edinin.
  • Tek bir gelir kapısına bağlı kalma: Yalnızca bir gelir kaynağına bağlı kalmaktan kaçının. Çeşitli gelir kapıları oluşturarak finansal güvenliğinizi artırın.
  • Sadece maaş/ücret ile zengin olunmaz: Yalnızca düzenli bir maaş veya ücretle sınırlı kalmayın. Yatırım yaparak ve farklı finansal araçları kullanarak gelirinizi çeşitlendirin.
  • Para kazandıracak parayı harcama: İyi bir yatırım stratejisi geliştirerek paranızı verimli bir şekilde kullanın. Kazandığınız parayı daha fazla kazanç sağlayacak alanlara yönlendirin.
  • Finansal okuryazarlık öğren: Finansal okuryazarlık konusunda bilgi sahibi olun. Temel finans kavramlarına hakim olmak, mali kararlarınızı daha bilinçli bir şekilde almanıza yardımcı olacaktır.
  • Bilgi ve deneyim paradan daha değerli: Sürekli olarak kendinizi geliştirin, finansal konularda bilgi ve deneyim kazanmaya özen gösterin. Bu, uzun vadede daha sağlıklı mali kararlar almanıza yardımcı olacaktır.