İşte Talas'tan geçen fayların haritası

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, sosyal medya üzerinden vatandaşların sorularını yanıtlamaya devam ediyor. X hesabından yüzlerce soruya birebir yanıt veren Evsen, Talas'tan geçen fay hatlarını içeren kendi hazırladığı fay hattı haritasını paylaştı. Erciyes fayı Talas'ta nerelerde var? Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri Haberinde...

İşte Talas'tan geçen fayların haritası

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, sosyal medya üzerinden vatandaşların sorularını yanıtlamaya devam ediyor. X hesabından yüzlerce soruya birebir yanıt veren Evsen, Talas'tan geçen fay hatlarını içeren kendi hazırladığı fay hattı haritasını paylaştı. 

İşte Talas'tan geçen fay haritası

Talas’tan geçen Erciyes faylarını gösteren harita vatandaş tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor. Ersun Önal isimli bir vatandaşın, ‘Hocam bilgilendirmeleriniz için öncelikle teşekkürler bu haritadaki Metehan sokak için zemin ve fay hattı için bilgi alabilir miyim teşekkürler’ diye soru sordu.

Evsen de, ‘Burası yumuşak zemin. Fay 2 km uzaktan gidiyor’ diyerek fay geçen yerleri içeren haritayı paylaştı. 

İşte Talas'tan geçen fay haritası

Evsen, yoğun geçen Talas sorusuna, 'Kayseri Talas Yenidoğan Mahallesi jeoloji haritası' diyerek, Erciyes fayının geçtiği haritayı paylaştı. 

İşte Talas'tan geçen fay haritası

Başka bir vatandaş da, ‘Hocam size gerçekten çok teşekkür etmek istiyorum depremden sonra sürekli takip ediyorum bire bir cevap veriyorsunuz Allah sizden razı olsun hocam Talas Mevlana’da Anayurt caddesi Doktorlar sokakta oturuyorum zemin nasıl hocam şimdiden teşekkür ederim hocam’ dedi.