İşte Sindelhöyük'te ki o görüntünün sebebi

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri eski İl Temsilcisi Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen ve beraberindeki teknik ekip Develi İlçesi Sindelhöyük Mahallesi'nde ortaya çıkan görüntülerin deprem sonucu oluşan fay kırığı olup olmadığını yerinde inceledi.

İşte Sindelhöyük'te ki o görüntünün sebebi

Kayseri’nin Develi İlçesi Sindelhöyük Mahallesi’nde ortaya çıkan görüntülerin depremden sonra oluşan fay kırığı olabileceği iddiaları uzman ekip tarafından incelendi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri eski İl Temsilcisi Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, olay yerinde inceleme yaptıklarını ve ortaya çıkan görüntülerin çökme olduğunu açıkladı.

Fay kırığı oluşması için 6.5 büyüklüğünde deprem olması gerektiğini ifade eden Evsen, şunları kaydetti.

Son günlerde sosyal medyada hızlı bir şekilde yapılan ve Kayseri Develi Sindelhöyük'de depremlere bağlı olarak fay kırığı oluştuğu iddia edilen yapıyı teknik arkadaşlar ile birlikte yerinde inceledik.

Yapılan incelemede; burasının çek ayır havzası olduğu, alüvyon malzemenin gelmesi ile çöken, çöktükçe de yeni malzeme gelmesi ile oluşan  nitelikte olduğu, yüzey kırığının olması için (en az 6,5 M) depremin olması gerektiği anlaşılmaktadır.

Sindelhöyük'de meydana gelen bu yapının yeraltısuyunun yoğun olarak kullanıldığı sahalarda meydana gelen tipik ÇÖKME olayı olduğu, fayı andıracak herhangi bir atımın olmadığı anlaşılmaktadır. Kamuoyuna duyulur.