İşte Memduh Büyükkılıç'ın tepki çeken sözleri...

06.05.2023 cumartesi günü Kayseri Cumhuriyet Meydanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingi gerçekleşti. Miting öncesi konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yaptığı açıklamalar tepki çekti.

İşte Memduh Büyükkılıç'ın tepki çeken sözleri...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

06.05.2023 cumartesi günü Kayseri Cumhuriyet Meydanında Cumhurbaşkanı Erdoğanın mitingi gerçekleşti.

Miting öncesi konuşma yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç:

 "Rahmetli Necmettin Erbakan genel başkanımızdı. İl başkanımız olarak sizler bizlere sahip çıktınız, milletvekilliğimizi yaptık sahip çıktınız, belediye başkanlığı yapıyoruz sahip çıktınız. Milli görüş dedik, devlet dedik, millet dedik, ağır sanayi dedik, ezanlar susmasın bayraklar inmesin dedik. Elbette bunların yanında tabi ki zincirler kırılacak Ayasofya açılacak dedik. Şimdi yiğit var Ayasofyayı açıyor, bir başkası da Ayasofyayı müzeye dönüştüreceğiz diyerek birilerine yaranmak için vaatlerde bulunuyor. İşte bu, farkımız bu. Bir yerde icraat var bir yerde de laf salatası var, yalan var, dolan var. Her gün birbirini yalanlayan açıklamalarla altısı yetmedi yedi oldu, o da yetmedi genel başkanları Cumhurbaşkanı adayı oldu, belediye başkanlarından medet umdu. Şimdi böyle bir Cumhurbaşkanı bu ülkeye güya hizmet edecek. Müsaade edecek misiniz?

Ben şimdi sizlere millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı diye nitelendirilen kişinin projelerini açıklıyorum, aman ha iyi dinleyin olur ya anlatırsınız. Değerli kardeşlerim projelerinden en önemlisi nedir? Yapılan bütün yatırımları durduracağız diyor. Peki başka ne diyor efendim diyor teröristlerle, onların uzantılarıyla anlaşma yapacağız diyor ama tabanından da gizlemeye çalışıyor. Bir başka projesi daha var Tayyip Erdoğan düşmanlığı Tayyip Erdoğan şahsında da devlet düşmanlığı. O açıdan değerli kardeşlerim biz bunlara prim vermeyeceğiz, biz bunlara dur diyeceğiz. Eğer Amerika onları destekliyorsa, Avrupa onları destekliyorsa, iş birlikçileri onları destekliyorsa, kandil onları destekliyorsa biz Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz. Biz bu milletimizin yanındayız, biz bayrağımızın yanındayız, biz devletimizin yanındayız." şeklinde konuştu.