İşte Kayserililerin yeni uğrak mekanı

Ramazan Bayramı dolayısıyla Kayseri'nin gezilip görülecek yerleri ziyaretçi akınına uğradı. İşte o duraklardan birisi… Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte Kayserililerin yeni uğrak mekanı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin ‘şelaleler diyarı’ olarak bilinen ilçesinde turistlik alanlar için çalışmalar sürüyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağılayan Yahyalı’da doğal güzellikler görsel şölen sunuyor. 

İşte Kayserililerin yeni uğrak mekanı

Ramazan Bayramı’nı Kayseri’de geçiren ve 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar ise Yahyalı ilçesine akın etti. İlçede bulunan Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olan Kapuzbaşı yine ilgi odağı oldu. 5 tane büyük 2 tane küçük olmak üzere yan yana dizili şelalelerden oluşan Kapuzbaşı, yıl boyunca gür akan suyuyla Kayseri’ye armağan ettiği eşsiz güzelliklerden birisi. 

İşte Kayserililerin yeni uğrak mekanı

Bembeyaz akan Kapuzbaşı Şelaleleri, etrafında piknik alanlarıyla, suyun huzur veren dinlendirici sesi eşliğinde güzel bir gün geçirmek için harika bir ortam yaratıyor. 
Diğer yandan Kayseri Valiliği ve YİKOB tarafından yaptırılan Kapuzbaşı Şelalelerinden Zamantı Irmağındaki Göksu Şelalesine yaya ulaşımını sağlayan sallanan köprü tamamlandı. Ziyaretçi otoparkı, çelik halat asma köprü, şelale üzeri ahşap köprü, mesire alanı ve eşsiz manzarasıyla hizmete giren köprü bölge turizmine de ciddi katkı sağlıyor. 

İşte Kayserililerin yeni uğrak mekanı

Yeni uğrak yeri olan asma köprü bayramda da yoğun rağbet gördü. Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer, asma köprüye giderek burada bir paylaşım yaptı. Vali Yardımcısı Esmer, “Yaylalı Asma Köprü… Valiliğimiz tarafından yaptırılan asma köprü Kapuzbaşı Takım Şelaleleri yanında ayrı bir uğrak mekanı oldu. Bayramda gelen ziyaretçiler için yoğunluk ve görsel zenginliği oluşturdu..” dedi.