İşte Kayseri'nin yeni profesörü

Kayseri Şehir Hastanesinde görev yapan Dr Yusuf Sevim profesör oldu. Hastane yönetimi yeni unvan alan Sevim'i tebrik etti. Sevim hangi alanda hizmet veriyor? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İşte Kayseri'nin yeni profesörü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şehir Hastanesi'nde art arda doçent unvanı alan doktorların ardından bir isim de profesör oldu. Hastanede görev yapan doktorlarında Yusuf Sevim yeni unvanına kavuştu. 

İşte Kayseri'nin yeni profesörü

Genel Cerrahi uzmanı olarak görev yapan Sevim'in profesör unvanı almasının ardından hastane yönetimi Sevim'i tebrik etti. Hastane yönetiminden yapılan açıklamada 'Profesör unvanı alan doktorumuzu tebrik ediyor, başarılar diliyoruz' denildi.

İşte Kayseri'nin yeni profesörü

Genel Cerrahi neye bakar?

Genel cerrahi, çok çeşitli sağlık problemlerini ve hastalıklarını tedavi etmek için çeşitli cerrahi prosedürlerin gerçekleştirilmesini içeren tıbbi bir disiplindir. Genel cerrahlar, özellikle karın ve buna bağlı organlarla ilgili olanlar olmak üzere birçok hastalık tipini teşhis edebilir. Bunlara safra kanalları, karaciğer, pankreas, dalak, ek, ince ve kalın bağırsak, rektum ve mide dahildir. Cerrah ayrıca torasik bölgeyi, tiroiddeki bezleri ve fıtıkları da tedavi edebilir.

Sindirim sistemi 
Karın ve içeriği
Meme, cilt ve yumuşak doku
Travma, vasküler, endokrin, konjenital ve onkolojik bozukluklar dahil olmak üzere baş ve boyun – özellikle cilt tümörleri, tükürük bezleri, tiroid, paratiroid ve ağız boşluğu
Kafa içi damarları ve kalbi hariç, vasküler sistem;
Tiroid, paratiroid, adrenal ve endokrin pankreas dahil endokrin sistem
Kanser hastasının tarama, gözetleme, cerrahi yardımcı tedavi, rehabilitasyon ve takip ile koordine çok modlu yönetimi dahil olmak üzere cerrahi onkoloji
Kas-iskelet sistemi, el ve kafa yaralanmaları dahil olmak üzere kapsamlı travma yönetimi. Yaralı hastanın tüm bakım aşamalarındaki sorumluluk, genel cerrahinin temel bir bileşenidir
Acil serviste, yoğun bakım ünitesinde ve travma / yanık ünitelerinde kritik cerrahi hastalıkları olan hastaların tam teşekküllü bakımı.

 

Genel cerrahi neye bakar kaynak: İbri Sina tıp merkezi