İşte Kayseri'nin akciğeri...

Kayseri Olay haber merkezi olarak siz kıymetli okuyucularımızın hafta sonunu keyifle geçirebilmesi için gezilip görülecek yerleri derlemeye devam ediyoruz. İşte o adreslerden birisi daha haberimizde.

İşte Kayseri'nin akciğeri...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes’in eteklerine kurulan Anadolu’nun kalbinin attığı şehir Kayseri… Ticareti, sanayisi, mimarisi, kültürü, doğası ve insanlarıyla muhteşem şehirlerden birisi.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentte çok sayıda gezilip görülecek yer bulunuyor. Kayseri, Erciyes Kayak Merkezi, Kapuzbaşı Şelaleleri, Koramaz Vadisi, Derevenk Viyadüğü, Kültepe Kaniş Karum, Ortaseki Ormanları, Sultan Sazlığı ve daha sayılamayacak birçok güzelliğe Özellik yaz aylarının gelmesine sayılı günler kala güneş yüzünü iyiden iyiye gösterdiği şu günlerde vatandaşlar şehrin gürültüsünden kaçmak için yer arıyor. Bizler de Kayseri Olay haber merkezi olarak Kayseri’nin gezilecek görülecek yerlerini derlemeye siz kıymetli okuyucularımız için devam ediyoruz. İşte o adreslerden birisi daha Kayseri Kent Ormanı…

İşte Kayseri'nin akciğeri...

Kayseri’nin adeta yeşil cennetti kent ormanları… Yeşile değer veren şehir Kayseri’de 2008 yılında düzenlenme çalışmalarının ardından halka açık kent orman 1 milyon 100 bim metrekarelik devasa büyüklüğü ile şehrin akciğerlerini oluşturuyor. 

Hafta sonunu ailesi ile birlikte sakin, sessiz ve stresten uzak geçirmek için kaçırılmayacak bir adres olan kent ormanlarında yalnızca doğanın yeşilini, gökyüzünün mavisini görüyor…Doğa ile iç içe olmak ideal adreslerden olan kent ormanı Kayseri manzarası, temiz orman havası yürüyüş parkurları ve piknik alanlarıyla vatandaşlara çeşitli etkinliklere uygun bir ortam da sunuyor. Ayrıca, vatandaşlar ormanda bulunan dinlenme ve oturma alanları sayesinde, doğal güzelliklerin tadını çıkararak stresli şehir yorgunluğundan uzaklaşıyorlar. 

İşte Kayseri'nin akciğeri...

Bu hafta bir planınız yoksa ve kent ormanlarına mutlaka uğrayın.