İşte Kayseri'de sandık başına gitmeyen seçmenler

31 Mart yerel seçimleri tamamlandı. Sandıktan sürpriz sonuçlar çıkarken sandığa gitmeyen seçmen sayısı ise hayli dikkat çekti. Gazeteci Osman Çiftci Kayseri'de sandığa gitmeyen seçmenleri köşe yazısına taşıdı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte Kayseri'de sandık başına gitmeyen seçmenler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçiminin ardından yeni başkanlar belli oldu. Sandığa giden vatandaşlar tercihlerini yaparken sandığa gitmeyen seçmen sayısındaki düşüş ise dikkatlerden kaçmadı. 

Seçmen sayısındaki düşüş ve sandığa gitmeyen seçmenleri Gazeteci Osman Çiftci köşesine taşıdı. 14 Mayıs’ta yapılan genel seçimlere oranla seçmen sayısında bir düşüş olduğunu söyleyen Çiftci, bunun sebeplerini vefat, taşınma, seçme hakkını askerlik, mahkumiyet gibi sebeplerle açıkladı. 

Önceki yıllarda seçime katılım ile pazar günü yapılan seçime katılım değerlendiren Çiftci, dikkat çeken tabloyu paylaştı. Çiftci, “Son iki seçimde sandık başına gidiyorken son seçimde sandık başına gitmeyen seçmen oranı Kayseri’de bir milletvekili çıkaracak kadar… Hatta daha fazla...” dedi.

Çiftci, köşe yazısında sandığa gitmeyen seçmenin hangi partililer olduğunu ve nedenini de sorguladı. AK Parti seçmeninin tepkili olduğunun altını çizen Çiftci, “Ekonominin kötü olmasından tutun da emekli maaşlarının düşük bulunmasına, Suriyeli sığınmacıların adeta kalıcı hale geliyor oluşundan Filistin’e zulmeden İsrail ile ticaretin devam ediyor olmasına kadar birçok konuda AK Parti seçmeni kendi partisine tepkiliydi. Kimi tepkisini muhalefete özellikle Yeniden Refah Partisi’ne yönelerek gösterdi ama kimi de sandık başına gitmeyerek bu tepkisini ortaya koydu.” ifadelerine yer verdi.