İşte Kayseri'de Koronavirüse yenik düşen sağlıkçılar!

Koronavirüsle mücadelenin başladığı ilk günden bugüne büyük mücadele veren sağlık çalışanlarından bazıları bu uğurda hayatlarını kaybetti. İşte Kayseri'de de ön saflarda mücadele ederken, virüse yenik düşen sağlık çalışanları…

İşte Kayseri'de Koronavirüse yenik düşen sağlıkçılar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Koronavirüs, hayatı tehdit ederken virüsle mücadelede en ön safta yer alıyor sağlık çalışanları. Kayseri’de de tüm Türkiye’de olduğu gibi sağlık personeli fedakârca görev yapıyor. Gecesini gündüzüne katan ve virüsün çıktığı ilk günden bugüne yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarının bu mücadelesi dikkat çekerken, bu uğurda hayatlarını kaybedenler de oldu. Peki, Koronavirüsle mücadelede bugüne kadar Kayseri’de kaç sağlık çalışanı vefat etti? İşte mücadelede hayatları pahasına gayret gösteren ve unutulmaması gereken o kahramanlar… BÜYÜKŞEHİR’İN ESKİ DAİRE BAŞKANI DA VİRÜSE YAKALANDI

Eylül ayı başında Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr Seyit Ahmet Okur, korona virüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Okur, emekli olduktan sonra özel sektörde yine doktor olarak görev yapıyordu.  
SAĞLIK ÇALIŞANLARI HAYATLARINI KAYBETTİ
Kayseri’de eylül ayında Devlet Hastanesi çalışanlarından Abbas Nurdoğan da,  ölümcül virüse yenik düştü. Nurdoğan da Korona nedeniyle hayata veda etti. Sağlık çalışanları özveriyle mücadele ederken bir acı haber de Bünyan’dan geldi. Ekim ayında 112 Acil Servisi’nde görevli ambulans şoförü Hasan Onur, 56 yaşında Koronavirüs nedeniyle hayata veda eden bir diğer sağlık çalışanı oldu.
ESKİ DOKTOR BAŞKAN DA VİRÜSE YENİK DÜŞTÜ
Kasım ayı içinde de Melikgazi Belediyesi önceki dönem başkanlarından Dr. Sami İpek, korona virüs teşhisi ile hastaneye kaldırıldı. Tedavi gören Sami İpek de, koronavirüse yenik düşerek, 73 yaşında hayatını kaybetti.
YENİ YILDA DA ACI HABER GELDİ
Devlet Hastanesi'nde sağlık memuru olarak görev yapan Oğuzhan Özkan da, yeni yılın ilk günlerinde yakalandığı Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti ve dün son yolculuğuna uğurlandı. 
KAYSERİ’DE İKİ ECZACI DA HAYATLARINI KAYBETTİ
Sağlık alanında virüsün en çok tehdit ettiği bir diğer kesim ise Eczacılar oldu. Kayseri’de iki eczacı da Mart ayından bugüne dünyayı tehdit eden Koronavrüs salgını nedeniyle hayatlarını kaybetti. Eczacılar; Naci Gözüküçük ve  Cem Seyhan da virüse yeni düştü. 

​​​
SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ: SAĞLIK ORDUMUZUN NEFERLERİNİ KAYBETTİK
Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli de, sağlık çalışanlarının özveriyle çalıştığına dikkat çekerek, “Sağlık çalışanlarımız, her alanda vatandaşlarımızın zor anında yardımına koşuyor, gece gündüz demeden fedakârca çalışıyor. Bu zor günlerde onlara yardımcı olmalıyız” çağrısı yapıyor. Benli, Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Sağlık personeli Oğuzhan Özkan ile ilgili de açıklama yaparak, “Sağlık neferlerimizden bir acı haber daha geldi” dedi, Benli, “Sağlık ordumuzun bir neferi, kardeşimiz, personelimiz Sağlık Memuru Oğuzhan Özkan'ın vefatı bizleri derinden üzdü. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun” ifadelerini kullandı. 

VALİ GÜNAYDIN DA SIK SIK UYARIYOR
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da sık sık vatandaşları uyararak, kurallara uyma çağrısı yapıyor. Günaydın, maske, mesafe ve hijyen başta olmak üzere belirlenen kurallara uyulması halinde sağlık çalışanlarının da yükünün hafifleyeceğini vurgu yapıyor.