'İşte kadınların gücü' dediler işe koyuldular: Artık yürümeye başladı, yolu açık olsun…

'İşte kadınların gücü' dediler işe koyuldular: Artık yürümeye başladı, yolu açık olsun…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği (KİGDER), Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Derneği ve Talas Belediyesi iş birliği ile kurulan Talas Maharetli Eller Kadın Üretim Kooperatifi, örnek bir çalışmaya imza attı. Bundan böyle her ayın ilk pazarı Talas ilçesinde bulunan Harman Mahallesi Meydanında “Maharetli Eller Kadın Üretim Pazarı”  kurulacak. Pazarda kadınlar hem ev ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sunacak. Pazarın ilk gününde 49 stant kuruldu ve kadınlar tarafından üretilen 500’e yakın ürün satışa sunuldu. Pazarın kurulmasında emeği geçen isimler arasında yer alan ve kentte yaptığı sosyal çalışmalarla da bilinen Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği (KİGDER)  Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, yine mücadelesiyle dikkat çekti. Yol arkadaşlarıyla işe koyulan ve projenin hayata geçirilmesi için bir süredir gayret gösteren Karaoğlu, katkı sunan herkese teşekkür etti. Projeyi hayata geçirmek için Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma Derneğiyle işbirliği yaptıklarını belirten Karaoğlu, kadınların evde oturmasıyla ekonomide amaçlanan hedeflere ulaşılamayacağını söyledi.

“ÜRETMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK”

Kadınları ekonomiye katkı sunmaya davet eden Karaoğlu, "Üretmekten başka çare yok" dedi ve üreten kadınlara da pazara katılmaları çağrısında bulundu. Dr. Sema Karaoğlu, “Yüzde 50’si kadınlardan oluşan bir ülkenin kadınları evde otururken, ekonominin hedeflerine ulaşması mümkün değil. Kadınlar, birçok şey üretiyorlar ama pazarlama ayağında sıkıntılar var. Bu sorunu kooperatifleşme ile çözeceğimiz düşünerek, kooperatifimizi kurduk. Talas Belediyesi ile yaptığımız protokol sonucu ilk pazarımızı açtık.  Bundan sonra inşallah Kayseri’de daha farklı bölgelerde de yeni pazarları yapmayı amaçlıyoruz. İşte kadınların gücü olan Kadın üretici pazarımız Kayseri’ye, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun. Destek veren herkese teşekkürler. ” ifadelerini kullandı.

“ARTIK YÜRÜMEYE BAŞLADI...”

Diğer yandan Karaoğlu, kooperatifi ilk pazarını yapmasının ardından yaptığı paylaşımda da, “Talas Maharetli Eller Kooperatifi ilk pazarını yaptı bugün. Artık yürümeye başladı, yolu açık olsun. Tüm üretici kadınlara emekleri için teşekkür ediyor, bol kazançlar diliyorum. Ben bugün ki pazarda çaycı olarak görevimi tamamladım” dedi.