İşte 'Dezenfektan skandalı' ile görevden alınan Bakan'ın Kayserili ortağı!

Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan sattığı ortaya çıkmasının ardından Bakanlık görevinden alınan Ruhsar Pekcan'ın aralarında Kayserili olduğu da belirtilen ortakları kim? İşte merak edilen o sorunun cevabı.

İşte 'Dezenfektan skandalı' ile görevden alınan Bakan'ın Kayserili ortağı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan sattığı ortaya çıkmasının ardından Bakanlık görevinden alınan Ruhsar Pekcan'a ilişkin tartışma sürüyor. Gazeteci İsmail Saymaz, bir süre önce katıldığı programda Ruhsar Pekcan'ın dezenfektan şirketini bakan olduktan sonra kurduğunu ve Kayserili bir ortağının da olduğunu ifade etti. Dezenfektan firmasının 2016 yılında Kayseri’de geliştirildiğini, ama kuruluşunun 2019 olduğunu belirten Saymaz, şirketin üç ortağın olduğunu ve bu ortaklardan birinin de Kayserili şirket olduğunu ifade etti. 
ŞİRKET PEKCAN BAKAN OLDUKTAN SONRA KURULUYOR!
Saymaz "Ruhsar Hanım, Bakan olduktan sonra dezenfektan şirketini kuruyor. Bu şirket kurulduktan sonra Ticaret Bakanlığı'na satış yapıyor. İkincisi Ticaret Bakanlığı'nın güdümü ve denetimi altındaki Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne satış yapıyor. Üçüncüsü THY ortağı olduğu kuruma yapıyor. Şimdi bu bildiklerimiz. Muhtemelen belediyelere de satmıştır" dedi.
PEKİ KİM BU KAYSERİLİ ORTAK?
Gazeteci Saymaz'ın, bu açıklamalarının ardından Pekcan’ın Kayserili ortağı merak konusu olurken, bu konuda ilgili tarihlere ait Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan bilgiler şirketin ortaklık yapısını gözler önüne serdi. Buna göre, 2019 yılında kurulan Nanoksia Biyoteknoloji Sanayi ve Ticaret Anonom Şirketi adres olarak İstanbul’u gösteriyor. Bu şirketin “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “Kobi Teknoyatırım Destek Programından 1.4 Milyon TL teşvik aldığı da” ifade ediliyor. 
ŞİRKETİN KAYSERİ ADRESLİ 1, İSTANBUL ADRESLİ 2 OLMAK ÜZERE TOPLAM 3 ORTAĞI BULUNUYOR 
7 Mart 2019 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde şirketin 3 kurucu ortağının bulunduğu yer alıyor. 
Bu ortaklardan biri Nanobiotech Arge İnovasyon Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi. Bu şirketin adresi Melikgazi/Kayseri olarak ifade ediliyor. Şirketin ikinci kurucu ortağı ise Karon Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi. Bu şirketin adresi de Ticaret Sicil Gazetesince Beykoz/İstanbul olarak yer alıyor. Yine şirketin üçüncü ortağı da Beşiktaş/İstanbul adresi ile Dilek Bağdatlıoğlu olarak gazetede belirtiliyor. 
KARON MÜHENDİSLİK PEKCAN AİLESİNE AİT
Tıbbi, cerrahi, laboratuar aletleri, dezenfektan imalatı, tıbbi ilaç imalatı,  temizlik faaliyetleri, ağız ve diş bakım ürünleri imalatı gibi alanlarda faaliyet göstermek amacıyla kurulan şirketin merkezi İstanbul’un Beykoz ilçesi gösteriliyor. 
Şirketin ortaklarından Karon Mühendislik 16 Aralık 2020’de sermaye artırımına giderken Ticaret Sicil Gazetesinde bu işlemi yapan isimler Hasan Pekcan ve Ruhsar Pekcan olarak ifade ediliyor. 
ŞİRKETİN KAYSERİLİ ORTAKLARI HİSSE DEVRİ YAPMIŞ
Diğer yandan 14 Ocak 2020 tarihinde de şirketin Kayserili ortağı yani “Nanobiotech Arge İnovasyon Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi” pay devrine gidiyor. Şirket alınan genel kurul kararı ile birlikte hisse devri yapıyor. Şirket Ortaklarından Murat Yıldız, 1.500.00 TL sermaye karşılığını 15 adet payını Kürşat Seyfi Demirezen’e devrediyor. 
Gerçekleşen pay devrine bağlı olarak şirketin son ortaklı yapısı da Ticaret Sicil Gazetesi’nde şu şekilde yer alıyor: 
Kürşat Seyfi Demirezen: Beheri 100,00 TL değerinde 30 adet paya karşılık gelen 30000,00.
Dilek Demirezen Yılmaz: Beheri 100.00 TL değerince 70 adet paya karşılık gelen 7000,00 TL.

Gazeteci Saymaz'dan 'Dezenfektan skandalı' sonrası görevden alınan Bakan Pekcan ve ortakları ile ilgili dikkat çeken açıklama... 

Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN