İsrail casusları tutuklandı!

İsrail adına casusluk yaptıkları ortaya çıkmıştı. Kayseri'de de merakla takip edilen olayda yeni gelişme. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İsrail casusları tutuklandı!

İsrail adına casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan yabancı uyruklu şüphelilerden 15'inin tutuklandığı ifade edildi. Operasyon İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleşmişti.

Ne olmuştu? 

Uluslararası casusluk faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturmada yakalanan 34 şüpheli, Mossad görevlileri tarafından yönlendirilmek ve Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden özellikle Filistinli ve İsrail'in yaptıklarına karşı olan İsrailli aktivistlere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi eylemi arayışında olmakla suçlanıyor.

143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para

Türkiye derinliğinde faaliyet yürüttükleri ve Mossad memurları ile sosyal medya üzerinden irtibat kurdukları öğrenilen 46 kişinin yakalanması için bu sabah operasyonun düğmesine basılmış, İstanbul Terörle Mücadele ekiplerince İstanbul merkezli 8 ilde 57 adrese gerçekleştirilen zincirleme baskınlarda 33 kişinin yakalandığı duyurulmuştu. Kolluk kuvvetlerince İstanbul'da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da belirlenen 57 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 34 şüpheli yakalanmıştı. Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda 143 bin 830 euro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ile dijital materyale el konulduğunu bildirmişti.
Casusluk soruşturmasında firari durumda olan 12 şüphelinin ise arandığı kaydedildi. Mossad’a yönelik MİT tarafından yapılan bu son operasyon, Gazze Şeridi başta olmak üzere İsrail’in Filistin'e karşı yürüttüğü saldırılar ve soykırım, Türkiye ve İsrail arasında süren gölge savaşlarına yeni bir boyut kattı.