İşçiler bu bayramı da buruk kutladı!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Kayseri'de Türk-İş'e bağlı sendikalar Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama yaptı. Türk-İş İl Temsilcisi İdris Güven, işçilerin bu bayramı da buruk kutladıklarını vurguladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İşçiler bu bayramı da buruk kutladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Kayseri’de farklı etkinlikler düzenlendi.

Kayseri’de Türk-İş’e bağlı işçiler sendika şubelerinden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü burada kutladı.

İşçiler bu bayramı da buruk kutladı!

Türk İş İl Temsilcisi İdris Güven burada yaptığı açıklamada, işçilerin sorunlarının devam ettiğini belirterek, işçilerin bu bayramı da buruk kutladığını belirti. Güven, ‘Öncelikle bugün bir Mayıs sadece bizim işlerin değil siz değerli basın emekçilerinin de bayramı. Hepimiz bayramı. O nedenle sizin vesilenizle tüm Kayseri halkımızın ülkemizdeki, dünyadaki bütün basın emekçilerinin, işçilerin 1 Mayıs Emek ve  Dayanışma Günü'nü kutlamak istiyorum. Bildiğiniz gibi bir sürü sorunlarımız var: Vergiyle alakalı,  ücretle alakalı, taşeron çalıştırmayla alakalı, kamuda hala taşeron çalışılması devam etmekte…  Çocuk işçilikle alakalı, kayıt dışıyla alakalı birçok sorunlarımız var. Bugün bizim işçilerimiz 1 Mayıs'ı buruk geçirmekte. Neden? Ocak ayında almış olduğu ücreti maalesef ilk 6 aydan sonra alamamakta, vergi dilimlerinin düşük olmasından dolayı bizim en büyük sıkıntılarımız bunlar. Bunların inşallah bundan sonra düzeleceği kanaatindeyim. İnşallah temennimizle, meydanlarda bağırdığımız, söylediğimiz şey de insanların haklarını alabilmesi. Sadece isteğimiz bu. Bu ülke için çalışıyoruz. Bu ülke için alın teri döküyoruz. Bu ülke için ölmeye de her zaman hazırız. O nedenle işçilerin de haklarının alınmasını istiyoruz.’ diye konuştu.