İş kazası geçiren Suriyeli uçak ambulansla tedaviye yetiştirildi

İş kazası geçiren Suriyeli uçak ambulansla tedaviye yetiştirildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçirdiği iş kazası sonucunda kolu kopan Suriyeli göçmen A. E. W. Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünün çabalarıyla hava ambulansı ile Adana’ya taşındı. A. E. W.’nin kopan kolu mikrocerrahi yöntemiyle yerine dikildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kayseri İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, 21 yaşındaki A. E. W.’nin durumuyla alakalı olarak İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ne bağlı Komuta Kontrol Merkezine ihbar ulaşmasıyla harekete geçtiklerini, ilk müdahale yapıldıktan sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine kaldırılan hastanın, yapılan tetkiklerden sonra mikrocerrahi yöntemi uygulayabilecek başka bir merkeze sevkine karar verdiklerini söyledi. İl Sağlık Müdürü Benli, “İl Sağlık Müdürlüğümüz ASKOM ekipleri tarafından il dışından Konya, Adana, Mersin, Antalya ve Ankara ilindeki mikrocerrahi merkezlerini hızlıca aradık. Ankara hava operasyonundan da destek istenerek mevcut uçaklardan birinin bu görev için tahsis edilmesini talep ettik ve hasta için uçak ambulans tahsis edilmesini sağladık. Uygun yer olarak Adana Ortadoğu Hastanesi bulunduğu için ameliyatın orada yapılmasına karar verildi. Uçak ambulansla Adana’ya nakledilen hastamız, Dr. Muhsin Dursun, Dr. Özgür Toprak, Dr. Faruk Salıoğlu’ndan oluşan ekiple başarılı bir şekilde ameliyat edildi” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Benli, başarılı koordinasyonda emeği geçen Kayseri 112 Komuta Kontrol Merkezi olmak üzere emeği geçen tüm personele teşekkür etti.