İş Adamı Mustafa Eraslan'ın yargılanmasına devam edildi

Kayserili İş Adamı Mustafa Eraslan'ın (74) da içlerinde bulunduğu 12 sanığın yargılanmasına devam edildi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde...

İş Adamı Mustafa Eraslan'ın yargılanmasına devam edildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mustafa Eraslan'ın (74) da içlerinde olduğu 12 ayrı sanığın 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme' suçundan yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

Taraf vekillerininin hazır bulunduğu duruşmaya sanık M.Ö. SEGBİS ile bağlandı. M.Ö. üzerine atılı suçlamaları reddetti ve beraatini talep etti.

Duruşma emniyetteki sıvıların incelenmesi, adli tıptan İ.K. hakkında çıkacak raporun beklenmesi ve diğer eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Ne olmuştu

Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube tarafından ortak yapılan çalışmada kimyasal maddelerden sentetik uyuşturucu üretip piyasaya sürdükleri iddiasıyla 15 Mart 2021'de kent merkezinde ve Bünyan ilçesinde iki depoya eş zamanlı operasyon yapılmıştı. 

Operasyonda sentetik uyuşturucu imalatında kullanılan yaklaşık 2 ton kimyasal madde ile çok sayıda laboratuvar malzemesi ele geçirilmiş olayla ilgili iş insanı Mustafa Eraslan ile E.T., M.Ö. D.E, İ.K, İ.E, K.S, M.G, R.Ç, R.D. ve S.A. gözaltına alınmış H.A. hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.