İptal edilen seçimlere bir tepki de KAFFED'den: Halkının iradesi gasp edilmemelidir

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) iptal edilen Pınarbaşı seçimlerinin ardından yaptığı açıklama ile CHP adayı Deniz Yağan'a destek çıkarak, 'Pınarbaşı halkının iradesi gasp edilmemelidir' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

İptal edilen seçimlere bir tepki de KAFFED'den: Halkının iradesi gasp edilmemelidir
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pınarbaşı’da iptal edilen seçimlerin ardından kararı destekleyen ve karşı çıkan açıklamalar birbirini izliyor. Konuyla ilgili bir açıklamada Kafkas  Dernekleri Federasyonu’ndan (KAFFED) geldi. ‘Pınarbaşı halkının iradesi gasp edilmemelidir’ başlığı ile, sosyal medyadan, yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Kayseri İli Pınarbaşı İlçesinde 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan seçimi CHP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Deniz Yağan’ın 319 oy farkla kazandığı ilan edilmiştir. Sonrasında ilçe seçim kurulunun yoğun baskı altına alındığı, rakip adayın partisinden bir milletvekilinin de dahil olduğu kalabalık bir grubun adliyeyi basarak hakimlere yönelik sözlü ve fiziksel şiddet sahnelerini sergiledikleri saldırgan görüntüleri kamuoyuna yansımıştır. 
Bu yoğun baskı sürecinde, 3 Nisan 2024 Çarşamba günü İlçe Seçim Kurulu tarafından “seçimin iptali ve 2 Haziran 2024 tarihinde tekrarlanmasına” ilişkin alınan karar şaibelidir ve kabul edilemez niteliktedir. Haksız kararın itiraz sürecinde iptal edilmesi kamuoyunun ortak beklentisidir. Pınarbaşı halkının iradesi gasp edilmemelidir. 
Federasyonumuz hukuki ve siyasi tüm ilgili süreçlerin takipçisi olmaya devam edecektir.”
İptal edilen seçimlere bir tepki de KAFFED'den: Halkının iradesi gasp edilmemelidir