'IPARD Kayseri'ye ne getirecek'

Seçime sayılı saatler kala MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy Kayseri'de dijital televizyonların ortak yayınına katıldı. '100. Yıl Seçim Özel' programında konuşan Ersoy, 'IPARD' konusunda özel açıklamalar yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'IPARD Kayseri'ye ne getirecek'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Baki Ersoy, ‘100. Yıl Seçim Özel’ yayınına özel açıklamalar yaptı. Takip ettiği konular listesinde İPARD konusunun olduğunun altını çizen Ersoy, “İPARD konusunu 27. Dönemde son beş yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden yedi kere söylemişim. En az beş defa ilgili bakanlarla görüşmüşüm. Sayısını hatırlamadığım kadar da bakan yardımcılarıyla görüşmüşüm. İlgili genel müdürle görüşmüşüm. İPARD yani Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu genel koordinatörüyle de en az bu konuyu elli defa konuşmuşum. Bunun dışında orada yapılacak olan rehin nameler olsun, düzenlemeler olsun. TKDK özelinde söylüyorum Türkiye'de birçok konuda da danışmanlık vermişim. Çünkü O konu çok iyi bildiğimiz bir konu.” diye konuştu. 'IPARD Kayseri yerine getirecek'
42 İL YARARLANIYOR KRİTERİNİZ NEDİR? 
İPARD konusunda kriter nedir sorusunu da yönelten Ersoy konuşmasına şöyle devam etti; “Ben diyorum ki 42 il yararlanırken hep böyle söyledim. Türkiye'de 42 il yararlanırken kriterimiz nedir? Örnek veriyorum. Eğer büyükşehir olmayan yerlerse tamam. Ya da belli bir kriter varsa tamam. Ama Ankara yararlanıyorken. Manisa yararlanıyorken, Mersin yararlanıyorken ama bu soruları sorarken de hep dedik ki ve en sonunda bu para iki bin işte bu yılın bütçesinden işte kaybolmasın. Türkiye'nin yine hak kaybı olmasın diye Nevşehir'e bağlı olarak uzmanlar orada. Biz buradan başvuru yapabilelim. İleride de buraya kurumu getirebilelim diye düşündük ve bu çok önemli bir adım oldu bana göre.”