İncialan, bakın kimi istifaya davet etti?

İncialan, bakın kimi istifaya davet etti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de spor camiasının tanınmış isimlerinden ve Kayseri Erciyes Taraftar Derneği yöneticiliği de yapan Mehmet İncialan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan’ı istifaya davet etti.

 Sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren İncialan şu ifadeleri kullandı,

“Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan bu görev sana göre değil, derhal istifa et.

1- Şehit cenazeleri kıyı köşedeki ve teleskopla bakınca görünecek yerdeki Kalem Kırdı Camiinden kaldırılıyor, katılım 1500 kişi bile olmuyor. Sen ne işe yararsın? Bu vatan için gözünü vermiş bir gazimiz olman hasebiyle senden canavar gibi görev yapmanı bekledik. Şehitlerimizin cenazelerinin Hunat Camii veya Cumhuriyet Meydanından kaldırılması ve gereken saygıyı görmesi için bir çalışma yapman gerekirken Kalem Kırdı Camisi verildiği için şükrettin. Sen bu konu için bir karşı açıklama yaptın da biz mi duymadık veya biz kasıtlı olarak mı bunu yazıp seni yıpratmak istiyoruz. Siz sevgili okuyucular sayın başkanın bu hususta bir kamuoyu oluşturma çabası varsa lütfen altına linkini verin ben de kendisinden hem özür dileyeyim, hem de helallik isteyim. İyi insan olabilirsiniz fakat şehit ve gazileri temsil etme noktasında sınıfta kaldınız. İstifa edin.

2- Dün olduğu gibi geçen yıl 17 aralık anması için de herhangi bir program açıkladınız mı? Geçen yıl size bu konuyu hatırlattığımızda '' Biz yeni seçildik, eksikliğimize verin, uyarınız için teşekkür ederiz, seneye telafi ederiz'' demenize rağmen bunu bu sene kasıtlı yapmadınız. Çünkü Melikgazi Belediye Meclisi seçildiğiniz AKP’nin politikalarına karşı gelemezdiniz. Partinizin kuralları ağır bastığına göre şehitler derneğinden istifa edin.

3- Şehit komandolarımızın katili şerefsizlerin ilk duruşması tam üç gün sürdü. Şehitler derneğini temsilen hiç kimse üç gün boyunca duruşma salonuna gelmediği gibi, derneğinizin avukatı da yoktu. Siz o sırada Belsindeki bir caminin açılışında dernek yönetiminizle aşure yiyordunuz. Bu davadan sizin nasıl haberiniz olmaz? Neden sizi temsilen bir kişi bile bu duruşmaya gelmez? Diye sorduğumuzda yine  '' Biz yeni seçildik, eksikliğimize verin, uyarınız için teşekkür ederiz '' dediniz. Çok zor durumda kaldığınız için kerhen sonraki duruşmalara geliyorsunuz. Neden hiç bir duruşma öncesi vatandaşları bu duruşmada şehit ailelerine destek olmak için davette bulunmadınız? Çünkü partiniz buna müsaade etmez. Siz bizim gönlümüzde saygın bir gazimiz olarak kalın. Siyaseti tercih ediyorsanız şehitler derneği başkanlığından istifa edin.

4- Melikgazi Belediyesi Meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi sayın Mustafa Hashalıcı Şehit Komandolar Durağına isim yazılması konusunda '' Afyonlu şehidimizin nişanlısı bu anıt duraktan başka bir yere isimlerinin verilmemesini istiyor. Sayın başkan Çelik de burada isim yazılmasını gerektirecek kadar önemli bir olay  yok ki isim yazalım diyor, bu konuşma pkk ve fetö ağzıdır'' demesi üzerine AKP meclis üyesi sıfatıyla söz alan sen sayın Yılmaz Üçkan '' Öyle bir şey yok. Bu yalandır'' dedin. O gün senin şehitler derneği başkanı olarak söz almanı çok isterdik. Dün şehidimizin nişanlısı Gonca hanım bu sözlerini doğruladı ve hatta sosyal medya hesabından paylaştığını söyledi. Sen şehitler derneğini temsil etme yeteneğine sahip değilsin sayın başkan. Senin partin sana tek kelime konuşma hakkı vermez. Gözümüzde iyi bir vatansever olarak kalın, istifa edin.

5- Sayın AKP Melikgazi Belediyesi meclis üyesi Yımaz Üçkan bey, siz bizim gözümüzde saygın bir gazi, müthiş bir vatanseversiniz. Sizi hep bu şekilde hatırlayalım olur mu? Sizi seviyoruz. Fakat şehitler derneğindeki faaliyetinizi yetersiz buluyoruz. İstifa edin

Yılmaz ÜÇKAN