İman Ölçer Tepkisi

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Kurttepe Köyünde Haziran ayında meydana gelen olayda, o dönem Köy imamı Zafer G. Akciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden ve daha önce dini konuda tartıştığı 58 yaşında Durmuş Çavuş'un, 'Ben onun salasını da okumam, cenazesini de kıldırmam' sözleri ile dikkat çekmiş ve tepki toplamıştı.

İman Ölçer Tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Kurttepe Köyünde Haziran ayında meydana gelen olayda, o dönem Köy imamı Zafer G., akciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden ve daha önce dini konuda tartıştığı 58 yaşında Durmuş Çavuş’un, “Ben onun salasını da okumam, cenazesini de kıldırmam” sözleri ile dikkat çekmiş ve tepki toplamıştı.

Cenaze daha sonra ilçe müftülüğünce görevlendirilen başka bir imam tarafından kılınan cenaze namazın ardından toprağa verilmişti.  Diğer yandan süreç içerisinde CHP il teşkilatının, konuyu gündeme taşımasının ardından önce görevden alındığı duyurulan ve daha sonra ise başka bir köyde görevlendirildiği ifade edilen imam Zafer G.’nin bu tavrı ülke gündemine de damgasını vurmuştu. İşte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık da,  bayramlaşma ziyaretleri için gittiği Pınarbaşı İlçesine bağlı Kurttepe Köyü’nde, imamın tartıştığı için cenaze namazını kılmadığı Durmuş Çavuş’u mezarı başında da ziyaret etti.

Yaşanan olaya bir kez daha tepki gösteren Milletvekili Arık, 'Hiç kimse bir başkasının inancını ölçemez. Maalesef kendini iman ölçer sanan bir ‘imam’ nedeniyle cenazesi skandala dönen, girişimlerimiz sonucu cenaze namazı kılınan Durmuş Çavuş'u mezarı başında andık. Mekanı cennet olsun.' ifadelerini kulandı.