İmamoğlu'na yakın isim Kayseri'ye neden geldi, kimle görüştü?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Ekrem İmamoğlu'nun yakın çalışma arkadaşlarından olan ve bir dönem belediyede Mahalli İdareler Koordinatörü olarak da görev yapan Bülent Akköse'nin Kayseri ziyareti dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İmamoğlu'na yakın isim Kayseri'ye neden geldi, kimle görüştü?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) 4 yıl Mahalli İdareler Koordinatörü olarak görev yapan ve Başkan Ekrem İmamoğlu'na yakın isimler arasında gösterilen Bülent Akköse’nin Kayseri ziyareti dikkat çekti. Akköse, aslen Kayserili. Temmuz 2023’te CHP'den Tuzla Belediye Başkan Aday Adayı olmak için İBB'deki görevinden ayrılan Bülent Akköse, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin'i ziyaret ederek, bir süre görüştü.

İmamoğlu'na yakın isim Kayseri'ye neden geldi, kimle görüştü?

'İmamoğlu'nun yakın çalışma arkadaşı!'

CHP'den ziyaretle ilgili olarak yapılan açıklamada, 'Önceki dönem İBB Mahalli İdareler Koordinatörü, Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yakın çalışma arkadaşı, hemşehrimiz ve işinsanı Sayın Bülent Akköse İl Başkanlığımıza yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ederiz' denildi.

İmamoğlu'na yakın isim Kayseri'ye neden geldi, kimle görüştü?

'Hayalimin peşinden giderek ayrılıyorum' 

Anne tarafından Selanik, baba tarafından aslen Kayseri olan Bülent Akköse, 2023 yılında Tuzla Belediye Başkan aday adaylığı için İBB'deki görevinden ayrıldığında şu ifadeleri kullanmıştı: İBB Mahalli İdareler Koordinatörü olarak 4 yıldır yürüttüğüm görevimden hayalimin peşinden giderek ayrılıyorum. Ekrem Başkanımız ile başbaşa yaptığımız görüşmede; hedeflerime ulaşmak için kendisinden müsaade istedim. Başta bana bu görevi layık gören Başkanımıza, birlikte yüzlerce belediyeye katkı sağladığımız Mahalli İdareler ekibime ve İBB’de görev yaptığımız bütün çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.

 

İmamoğlu'na yakın isim Kayseri'ye neden geldi, kimle görüştü?

Bülent Akköse kimdir? 

1985 yılında İstanbul Tuzla’da doğan Bülent Akköse anne tarafından Selanik, baba tarafından Kayserilidir. Lisans eğitimini %50 sporcu burslu olarak Yeditepe Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı ve onur derecesiyle mezun oldu.
Mezun olduktan sonra 2008/3 kısa dönem celbinde askerliğini tamamlayan Bülent Akköse, döndükten sonra yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi Türkiye Üzerine Toplumsal İncelemeler Bölümü’nde yaptı. Yüksek Lisansı sırasında dönemin bütün kadın milletvekilleri ile röportaj yaparak “Türkiye Siyasetinde Kadın” konulu bir tez çalışması ortaya koydu. Piri Reis Üniversitesi’nde “Para Politikaları ve Merkez Bankacılığı” eğitimi almış olan Akköse, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile İstanbul Sanayi Odası Avrupa Birliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Şubesi’nde stajlar yaptı. Aynı zamanda birçok ulusal ve uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu, konferans, organizasyon ve sertifika programına da katılım sağladı. 74 kurumun bir araya gelmesiyle oluşan Sivil Toplum Kuruluşları Tuzla Platformu Koordinatörlüğü’nün kuruculuğunu yaptı ve beş yıl boyunca koordinatörlüğünü yürüttü. 2017 yılında, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un sözcüsü olduğu 550 Milletvekili Hareketi’nde Proje Koordinatörü olarak görev aldı.

Bülent Akköse, çocukluk yıllarından itibaren siyaset, spor, yöneticilik alanlarıyla iç içe oldu ve hayatı boyunca çalışmalarını da bu doğrultuda sürdürdü. İlkokuldan üniversite yıllarının sonuna dek Hentbol oynadı. On beş yıl süresince Hentbol yaşamı devam eden Akköse, beş yıl yardımcı antrenörlük yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne 2010 yılında üye olmasıyla aktif siyaset hayatı başlayan Bülent Akköse; 2010 yılında CHP Gençlik Kolları Genel Merkez’de İç Politika Masası’nın Başkanlığını yürüttü. 2011 yılı Genel Seçiminde Sandık Kurulu Üyesi olarak görev alan Akköse, 2013 yılından itibaren Tuzla Olağan İlçe Kongresi’nde Delege olarak görev aldı. 2015 yılı 7 Haziran ve 1 Kasım Seçimlerinde 60 kişiden oluşan CHP Tuzla Bilişim Gönüllüleri’nin koordinatörlüğünü yürüttü. 2017 yılı Başkanlık Referandumunun 3 ay süren çalışmaları süresince CHP Tuzla Şifa Mahallesi Sorumluluğunu yürüttü. 2017 yılı Tuzla Olağan İlçe Kongresi’nde sırasıyla delege, Yönetim Kurulu Üyesi ve İlçe Sekreteri olarak seçilip görevlerini yerine getirdi. 2019 yılında CHP Tuzla Belediye Başkan Aday Adayı olarak çalışmalarını sürdürdü.

Bülent Akköse, Profesyonel iş hayatına Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Genel Sekreter Yardımcısı olarak başladı. Burada görev aldığı dört buçuk yıl süresince “Alt İşverenlik Standardizasyon Çalışması” ve “Tersanelerin Güncel Durumu Çalışması” başta olmak üzere Denizcilik ve Gemi İnşa sektörüne katkı sağlayan birçok başarılı projeye imza attı. Aynı zamanda İMEAK DTO, TMMOB GMO ve GİSBİR’de çeşitli komisyonlarda da görev aldı. 

GİSBİR’den ayrıldıktan sonra profesyonel iş yaşamına sanayici olarak devam eden Bülent Akköse, üç yıl süresince Metal, Denizcilik, Sağlık için Nükleer Zırhlama ve Tekstil alanlarında faaliyet gösteren özel bir firmada İş Geliştirme Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2019’da siyasi hedeflerini gerçekleştirmek adına tüm ortaklık haklarını devrederek firmadan ayrıldı.

Bülent Akköse, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Yerel Yönetimden Sorumlu Başkan Danışmanı ve Mahalli İdareler Koordinatörü görevlerine başladı. Görevi süresince İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’deki ayak izini büyütmek adına çalışmalarını sürdürdü. Kurduğu ekiple birlikte dört yıl boyunca, 81 ilde 565 belediyeyi bizzat gezerek tüm detaylarıyla inceledi. Sorunlarını tespit ettiği tüm belediyelere İBB adına imkân ve katkı sunmak adına çalışmalar yürüttü. Aynı zamanda Anadolu’nun gelişmesi adına Anadolu’da pek çok proje üretti, var olan projelerin tamamlanması aşamalarında yer aldı. İBB’deki görevi sırasında Türkiye’nin tüm illerini, ilçelerini ve beldelerini gezip bunlar hakkında rapor hazırlayan Akköse, meydana gelen afetler esnasında bölgelerin ihtiyaçlarını tespit edip ihtiyaçların İBB adına bölgeye aktarılmasını sağladı.