İmam Hatip'te okuyan kız öğrenciye cinsel istismar davası! Yargıtay cezayı bozdu! Öfkeli baba: Bu mu ciğer soğutma?

İmam Hatip'te okuyan 'kız öğrenciye cinsel istismarda' bulunduğu gerekçesiyle görevden alınan ve tutuklanan eski muhtara yönelik verilen cezanın Yargıtay tarafından bozulması kararına mağdur kızın ailesi tepki gösterdi. 'Adalet istiyoruz' diyen Baba 'Bana gelip, 'senin ciğerini soğutacağız' diyen devlet yetkilileri, bu muydu ciğer soğutma? Herkesin evladı var. Bu tür insanlar bu şekilde gezerse ortada ne olur?' diye konuştu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İmam Hatip'te okuyan kız öğrenciye cinsel istismar davası! Yargıtay cezayı bozdu! Öfkeli baba: Bu mu ciğer soğutma?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Hacılar İlçesinde imam hatip öğrencisine “cinsel istismarda bulunan” muhtar 2016 yılında tutuklanmıştı. Yargıtay’a yapılan başvurudan sonra muhtar, yaklaşık 11 ay yattığı ceza evinden çıktı. Yargıtay’ın yerel mahkemenin ceza kararını bozmasına tepki gösteren mağdur aile “Adalet istiyoruz” çağrısı yaptı. 
Kayseri’nin Hacılar ilçesine bağlı Sakar Çiftliği mahallesi muhtarı M.A.D., Kayseri İmam Hatip Lisesi’nde okuyan bir kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.  Kayseri İmam Hatip Lisesi’nde okuyan kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu şikayetiyle jandarma tarafından soruşturma başlatılan muhtar, konunun yargıya taşınmasının ardından mahkemenin verdiği kararın ardından muhtarlık görevinden de alınarak, tutuklandı. Cezaevinde 11 ay tutuklu kalan eski muhtar Yargıtay’a yapılan başvuru sonrası serbest kaldı. Bu duruma tepki gösteren mağdur kızın babası Ali Akıncı, “Adalet istiyoruz” çağrısı yaptı. 
“SUÇSUZDUYSA NEDEN CEZAEVİNDE YATIRDINIZ? BU MU CİĞER SOĞUTMA”
Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği hapis cezası kararını bozduğunu belirten Baba Akıncı, bu duruma tepki göstererek, “İmam Hatibe giden çocuğumun başımı bir olay geldi. O dönem ki köyün muhtarı tarafından başına gelen bir olay. O gün Devlet okuldan aldı, çocuğumu yurda koydu. Bana, ‘Biz senin ciğerini soğutacağız’ dediler. Şu güne kadar bekledik. Bu insan tutuklandı, 10-11 ay ceza evinde kaldı. Şimdi gözümüzün önünde ve 100 metre arayla oturuyorum. Yargıtay mahkemenin kararını bozmuş. Mahkeme 15 yıl cezası vermişti, ama Yargıtay bu kararı bozmuş ve dışarı çıkmış. Bu insana beraat kararı vermiş. Gözümün önünde, mahkeme huzurunda senin çocuğuna bunları, bunları yapmış diyerek benden mahkemede ifade aldılar. Şimdi bu insan suçsuzsa neden görevden alındı? Suçsuzduysa neden cezaevinde yatırdınız? Devlet büyüklerinden yardım bekliyorum. Bana, ‘senin ciğerini soğutacağız’ dediniz. Bu muydu ciğer soğutma? Bu ciğer soğutma değil. Bu dosya tekrar gündeme gelsin, incelensin” şeklinde konuştu.
“HERKESİN EVLADI VAR. BU TÜR İNSANLAR BU ŞEKİLDE GEZERSE ORTADA NE OLUR?”
Suçlu insanların toplum içinde ellerlini kollarını sallayarak, rahatça dolaşmamaları gerektiğini kaydeden Akıncı, “Herkesin evladı var. Bu tür insanlar bu şekilde gezerse ortada ne olur? Biz bu kararı kabul etmiyoruz. Ben yandım, başkaları yanmasın. Bu kişi şimdi ‘Ben insanları bağladım, bana kimse ceza veremez, ceza yatmam’ diyerek, ortalıkta geziyor. Bizim kulağımıza böyle şeyler geliyor. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz” dedi. 
İmam Hatip'te okuyan kıza cinsel istismar davası! Yargıtay cezayı bozdu! Öfkeli baba: Bu mu ciğer soğutma?