İldem Kooperatifi Başkanı Ağca: Sorun yok, işler yolunda

İldem Kooperatifinin yüklenici firması konkordato talep edince 'İnşaatların geleceği ne olacak? sorusu üyeler arasında kulaktan kulağa yayılmaya başlandı. Bu konuda Kooperatif Başkanı Mustafa Ağca, üyeleri rahatlatacak açıklamayı yaptı. Ağca, 'Olumsuz bir durum yok, firma sadece borçlarını ödemek için bu yolu seçti, çalışmalar aksamadan sürüyor' dedi. Diğer yandan Ağca, merak edilen İldem AVM'nin geleceği konusunda da açıklama yaptı.

İldem Kooperatifi Başkanı Ağca: Sorun yok, işler yolunda
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İldem Kooperatifinin yüklenici firması konkordato talep edince “İnşaatların geleceği ne olacak? sorusu üyeler arasında kulaktan kulağa yayılmaya başlandı. Bu konuda Kooperatif Başkanı Mustafa Ağca, üyeleri rahatlatacak açıklamayı yaptı. Ağca, “Olumsuz bir durum yok, firma sadece borçlarını ödemek için bu yolu seçti, çalışmalar aksamadan sürüyor” dedi. Diğer yandan Ağca, merak edilen İldem AVM’nin geleceği konusunda da açıklama yaptı.

Kayseri’de konkordato ilan eden firma sayısı 15’e yükseldi. Bu firmalar arasında İldem Kooperatifinin yüklenici firması olan Roton İnşaat’ta yer alınca üyeler arasında tedirginlik baş gösterdi. Ancak Kooperatif Başkanı Mustafa Ağca, üyelerin yüreğine su serpti.

Ağca, “Firma borçlarını ödemek için sadece  vade istedi, üyelerin tedirgin olmasına gerek yok, her şey yolunda” dedi. Firmanın konkordato ilan etmesinin kendi iç meselesi olduğunu ifade eden Ağca, kooperatifte tamamlanan konutların tesliminin devam ettiğini söyledi.

BİZİM İŞLERİMİZDE AKAMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Ağca, “Müteahhit firmamız konkordato ilan etti. Fakat ilan ettiği konkordato borçlularından alakalı veya ben bittim anlamında değil; benim bütçem benim mal varlığım yerinde ödeme sıkışıklığımdan dolayı vaade konkordatosu talep ediyorum, hiç kimsenin beş kuruş hakkına tecavüz etmek istemem ben herkesin ödemesini yapacağım ama şuanda nakit sıkışıklığım var bu nakit sıkışıklığını ödemem içinde ben devletten vaade talep ediyorum diye müracaatta bulundu. Mahkemede bu yönde bütçesini, mali bilançolarını, verilerini yeterli görerek bu yönde karar verdi. Konkordato ilan etmesi bizim işlerimizle alakalı herhangi bir aksaklığa veya gerilemeye fırsat olmadı. Bizim işlerimiz devam ediyor. Daha üç gün önce D 31 Bloğumuzun teslimatına başladık. Teslimatı yarı yarıya gerçekleştirdik. Geriye kalan daireler içinde randevu verildi. Bir hafta içerisinde onları teslim edeceğiz inşallah. Bir hafta sonra da D 13 bloğunu 4+1’leri teslim edeceğiz. Yani bizim işlerimizde akama söz konusu değil. Tünelimiz devam ediyor, hiçbir sıkıntımız yok. Ama müteahhittin başka işlerinde sıkıntısının olduğunu benim bilmem söz konusu değil”

ÜYELERE ÇAĞRI YAPTI

Ağca, üyelere de seslenerek, “Gelip çalışmaları yerinde takip edebilirler” dedi. Ağca, “Üyelerimiz gayet rahat olabilirler hatta gelip yerinde gözlemleyebilirler hatta biz rehberlikte yaparız. Şimdi şöyle bizim bu sene teslim edeceğiz diye bir sözümüz yoktu. Biz bu sene 700 konut teslim ettik. Kaynağı bulduk, bizim normalde 2021’de teslim edilmesi gerekiyordu ama biz üç yıl erken teslim ettik” şeklinde konuştu.

İLDEM AVM SATILACAK MI, İSMİ NEDEN DEĞİŞİYOR?

Ağca, kooperatifle ilgili merak edilen bir diğer konu İldem AVM’nin geleceği ile ilgili de

Bilgi verdi. Üyelerin AVM’ye olan borçlarının bu ay itibariyle bittiğini kaydeden Ağca, “Satış şu an gündemimiz de yok” dedi. AVM’yi işleten firmadan umduklarını bulamadıklarını ifade eden Ağca, bu nedenle yönetim değişikliğine gittiklerini söyledi.

Ağca, bundan sonraki süreçte AVM’nin,  isim değişikliğine giderek, KayseriMall ismiyle çalışmalarını yürüteceğini ifade etti ve neden isim değişikliği yapma gereği duyduklarını da açıkladı.

Başkan Ağca, şu ifadeleri kullandı; “İldem Park AVM 5 bin 200’lük İldem C konutlarının mal varlığının içerisinde. 5 bin 200 konutluk üyelerimiz bu ay itibariyle İldem Park AVM’ye olan borçlarını bitirdiler. Bundan sonra aidat ödemeyecekler gelire geçti. Satılma noktasında Genel Kuruldan biz yetki verildi fakat ülkedeki ekonomik koşullalar ortada. Yani bu anda istediğimiz parayı verebilecek insan çıkarsa vereceğiz. Lakin elimizdeki malı da ucuza vereceğiz diye söz konusu değil. Sıkıntımız yok, problemimiz yok. En iyi değeri yakaladığımız an, en iyi fiyatı an üyelerimize bu mal varlığını satacağız. Satılmazsa ne olacak? Yıllık gelirinden paylarını alacaklar. Orası kiralandı. Her yılsonunda hesaplama yapılacak, şu kadar kira gelirimiz var; bunu vergileri düştükten sonra üyelere her yıl yatırdıkları paralar yavaş yavaş iade edilecek. Yönetim değişikliği yapıldı. Daha önce Portekiz-Fransız ortaklığı bir firma yönetiyordu, sözleşmelerini feshettik. Bize göre başarılı değiller. İstediğimiz oranda doluluğu yakalayamadılar. İşletmeyi doğru düzgün yapamadıklarını düşünüyoruz. Yönetim ofisi olarak onlarla vermiştik işleri. Şimdi yeniden Ankamall kökenli firmaya verdik. Türkiye’de görev yapan Türk kökenli bir firmaya verdik. Bunlarda gayet yetenekli şekilde devam ediyorlar. Yaklaşık altı firmayla üç ay içerisinde sözleşme imzaladılar. Ulusal firma bunların hepsi de. Doluluk oranlarımız yükseldiği gibi giriş çıkış sayımızda yükseldi. Üç ayda yüzde seksen artış oldu. Daha tam ortaya çıkan bir şey yok ama İldem Park’ın adını değiştirmeyi uygun gördüler. Ulusal bir kimliğe bürünmek istiyorlar. Yöresel kaldığını, İldem isminin çok dar bir alana hitap ettiğini oysaki Kayseri’nin bir buçuk milyon nüfusa sahi bir şehir olduğunu; Kayseri’ye hitap etmesini ulusal markalarında İldem denildiği zaman bir duraksadıklarını nere orası falan diye bir tereddüt ettiklerini isim değişikliği talep ettiklerini söylediler. Yönetim Kuruluda uygun gördü Kayserimall ismiyle Kayseri Alışveriş Merkezi Türkçesini söyleyeyim. Maalesef bu sektörde yabancı isimler kullanılıyor Kayseri Alışveriş Merkezi denilse diyorum ama neticede yönetim firması bu şekilde uygun gördüğü için onay vermek zorunda kaldım. Ve ismini değiştiriyorlar evet Kayserimall. Yönetim ve isim değişikliği oldu. Yeni bir ruh, yeni bir heyecanla ve yeni bir bakış açısıyla ve hakikaten güzel gidiyorlar. Gayet başarılılar dolulukta, kiralamakta, ulusal markaları getirmede çok başarılılar. Kira tahsilatında çok başarılılar. Hoşumuza da gidiyor kendilerine teşekkür ediyoruz.”