İldem'de öğretmene saldırı!

İldem Borsa İstanbul Ortaokulu öğretmeni Murat Avşar, bir öğrenci velisinin saldırısına uğradı. Saldırı sonrasında sendikalar ve meslektaşları basın açıklaması yaparak, saldırıyı kınadı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlandığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İldem'de öğretmene saldırı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Perşembe günü (28 Eylül 2023) saat 11.00’de isminin Bekir olduğu öğrenilen bir öğrenci velisi İldem Borsa İstanbul Ortaokulu’nda öğretmen Murat Avşar ile görüşmek istediğini belirtti.

İldem'de öğretmene saldırı!

Veli ile görüşmek için müdür yardımcısının odasına giren Öğretmen Murat Avşar, bir öğrencinin dayısı olduğu öğrenilen şahsın fiziki saldırısına maruz kaldı. Avşar şahıstan şikayetçi olurken Hürriyetçi Eğitim Sen bugün okul önünde basın açıklaması yaparak, saldırıyı kınadı. Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk, Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Emin Aslantürk, Eğitim İş Şube Başkanı İlyas ve Avşar’ın meslektaşlarının da destek verdiği basın açıklamasında Hürriyetçi Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Coşkunsu, Kayseri’de son bir haftada öğretmenlere yönelik 3 saldırı olayının gerçekleştiğini belirtti. Coşkunsu, “Yine yeniden ve maalesef saldırıya uğradık. Eğitim öğretim yılı başlayalı üç hafta oldu ve yurdun dört bir köşesinden öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarına saldırı haberleri alıyoruz. Bu üç haftalık sürede saldırı haberleri gelen illerimiz: 
Bursa, Eskişehir’de uyuşturucu bağımlısı bir şahıs dört öğretmene bıçakla saldırdı. Ordu’dan saldırı haberi geldi. Geçtiğimiz hafta Salı günü Şanlıurfa’da iki idareciye saldırı gerçekleşti. Bitti mi? Hayır. Kayseri’de ise Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda bir meslektaşımız darp edildi. Yetmedi Şehit Ertuğrul Taciroğulları Ortaokulu’nda bir öğretmenimiz ölümle tehdit edildi. Ve İldem Borsa İstanbul Ortaokulu’nda değerli öğretmenimize saldırı gerçekleştirildi. Gördüğünüz üzere ciddi bir sorunla karşı karşıyayız ve bu sorun gün geçtikçe de büyümeye devam ediyor. Biz Hürriyetçi Eğitim Sen olarak yapılması gerekenleri her platformda bıkmadan yılmadan dile getirmeye devam ediyoruz. Bizim önerilerimize kulak tıkayan bakanlık yetkililerine tekrar seslenmek istiyoruz: 
ÖMK’da öğretmene şiddet ile ilgili düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. 
Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın ortaklaşa yürütecekleri yasa çalışmaları yapılmalıdır. 
Öğretmene şiddetin katalog suç kapsamına alınması gerekmektedir. 
Yine Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda güvenlik personeli görevlendirmesi için gerekli ödeneği ayırmasını buradan bir kez daha sizlerin huzurunda talep ediyoruz. 
Hürriyetçi Eğitim Sen olarak öğretmene ve eğitimciye şiddete yönelik yapılması gereken düzenlemelerin takipçisi olmaya devam edeceğimizi belirtiyor, saygılar sunuyoruz.”