İl Başkanı resmen istifa etti

Seçimlerin ardından istifa edip etmeyeceği merak edilen CHP İl Başkanı Adil Demir istifa etti. Demir istifa etme sebebini bakın hangi sözlerle açıkladı? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İl Başkanı resmen istifa etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardın Cumhuriyet Halk Partisi’nde istifa depremi sürüyor. CHP’de dün MYK üyelerinin istifasının ardından bir istifa haberi de Kayseri’den geldi.

CHP Kayseri İl Başkanı Adil Demir, 28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde alınan başarısız sonuçların ardından görevinden istifa etti. Demir, istifa nedeni şu sözlerle açıkladı; “Gelirken baştan söyledim. Ben bu işi seçim sonucu ne olursa olsun bırakacağım dedim. Kazanmış olsak ta bırakacaktım ama şöyle de bir şey var. İki seçim süreci yaşadık. Şimdi ben il başkanı olarak burada farklı hikaye yazmak istesem kendime başarı çıkarmaya çalışsam farklı senaryolar anlatırız. Bir vekilimiz iki oldu. Oyumuz 12 idi 17 oldu. Ben bunu kesinlikle başarı görmüyorum. Benim için başarı ölçüsü nedir derseniz, Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı olmasıydı. Biz on tane de vekil çıkarsak, genel başkanımız cumhurbaşkanı olmasa idi yine başarısız addederdim kendimi. Burada partinin oyunda artış oldu mu? Oldu. Bir vekilimizi iki yaptık mı? Yaptık. %12'lik oyumuzu %17 yaptık mı? Yaptık ama bu başarı kemin derseniz. Önce Cumhuriyet Halk Partisi'nin, örgütün, daha sonra ittifaktaki partilerin. Burada kimse kimseyi suçlamasın. Sadece CHP başarılı, ittifaktaki şu partili değil. Burada oyu ölçer bir şey yok yani. Herkesin oyu var burada. Bu başarı ortak bir başarı. Eğer başarı ise biri iki etmek ortak bir başarı. Millet İttifakı'nın başarısı. Bunun ana öncüsü de CHP'dir. Bütün arkadaşların emeklerine sağlık. Ben buraya gelirken kafamda şöyle bir şey çizdim. Biz cumhurbaşkanlığında, genel başkanımız en az 350 bin oy alırsa, milletvekili seçiminde de 220 bin oy alırsa biz kedimizi başarılı sayalım arkadaşlar dedik. Bu rakamlara ulaşamadık. Yani ben burada bur başarısızlık var mı? Var. İktidar olamadık çünkü. Bunun ilk faturasını da il başkanı olarak kendime kesiyorum. Bizim Genel Başkanımız 'Ben Kemal geliyorum' dedi. Gelemedi. Ben de 'Ben Adil gidiyorum' diyorum.” 

‘SÖZÜMDE DURMAK ADINA İSTİFAMI BİLDİRDİM’
İstifa öncesi kimse ile istişare etmediğini söyleyen Demir, “Hiç kimse ile istişare etmedim. Genel merkez ile de istişare etmedim. Sadece orada dedim ya hafta içi istifa edeceğim diye. Genel merkez ile konuşayım en azından onlara da haber vereyim diye birkaç teşebbüsüm oldu ama ulaşamadım. Orada da şimdi yoğunluk var. Bekledim onlar bana dönsün diye ama ulaşamayınca sözümde durmak adına istifamı bildirdim.” ifadelerini kullandı
‘LİSTEDE ŞU OLDU BU OLDU DEĞİL GENEL BAŞKANIMIZIN CUMHURBAŞKANI YAPMAKTI BÜTÜN AMACIMIZ’
“Çetin Arık ve Ümit Hanım'ın listeye konmaması sizin şevkinizi kırdı mı? Sizin istifanızı hızlandırdı mı?” sorusuna yanıt veren Demir, “Onlar listesinde başında olsa ve kazansalardı da aynı olurdu. Çünkü ben bu işi seçim sonrası bırakacağım dedim. Listede olmamaları... Tamam, olsalar güzeldi olmadı ama ben hep şöyle düşündüm. Kim ne yerde olursa olsun, bizim genel başkanımızın cumhurbaşkanı olması lazım onun için çalışmamız lazım dedim. Tamam, orada liste çıktıktan sonra herkesin düşünüp önüne bakması lazım. Listede şu oldu bu oldu, ben olamadım değil genel başkanımızın cumhurbaşkanı yapmaktı bütün amacımız. Yani bizim burada vekil kim olmuş, on tane olmuş hiç önemli değil önce cumhurbaşkanlığını V kazanmamız lazımdı. Ben bunu hep arkadaşlarıma söyledim. Tamam, bir yarış oldu. Listeler farklı çıktı. Herkesin beklentileri farklıydı. Bu şekilde beklemiyorlardı. Ondan sonra yapacak bir şey yok yani. Önümüzdeki tablo buydu. Buna göre herkesin çalışması lazımdı herkeste çalıştı. Hiç kimde emeğini esirgemedi.” diye konuştu. 

 

Konuya ilişkin detaylar Kayseri Gerçek Haber Gazetesi'nden alınmıştır.